Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Lolland, Falster och Møn i Danmark – Nordens söderhavsöar

På grund av sin platta terräng är Lolland också känd som "Pannkaksön". På Falster ligger den populära semesterorten Marielyst, där ni kan tillbringa soliga dagar på Danmarks bästa strand. Med sina vackra stränder och ljusgröna skogar är både Lolland och Møn ett semesterparadis för unga och gamla. Gedesby, Kramnitse och Hummingen erbjuder vacker natur och vackra omgivningar och därmed de bästa förutsättningarna för er semester i stuga.

Marielyst - Välkommen till Danmarks mest populära badort!

Marielyst - Välkommen till Danmarks mest populära badort!

Vad kopplar ni ihop med Söderhavsöarna? Sol, hav, vita sandstränder, livsglädje, glada människor och exotisk mat? Det är precis det, som väntar er i Marielyst!

Byt semester i Spanien mot en vistelse i en stuga på Falster, där ni kan gå på upptäcktsfärd på den magiska semesterorten Marielyst. Ni kommer inte att bli besvikna!

Semesterområdet ligger bara ett stenkast från Tyskland och är lättillgängligt. Här kan ni uppleva söderhavsatmosfär överallt. Detta område i Danmark får den minsta regnmängden och de vackra stränderna med lugnt, klart vatten inbjuder till avkoppling, bad och drömmar. Precis runt hörnet, väntar Danmarks bästa sommarort på er.

Njut av Marielyst och omgivningarna. Här hittar ni Danmarks bästa strand, som består av fin, vit och sammetslen sand. Den barnvänliga stranden lockar till många aktiviteter. Ni kan till exempel spela volleyboll eller ta en tur i en cyckelbåt. Efter ett uppfriskande dopp kan ni besöka det livliga centret Marielyst eller gå på upptäcktsfärd på Falster, till fots eller på cykel.

Om ni gärna vill träffa nya människor, är detta område det helt rätta. Stranden i Marielyst är alltid välbesökt av semesterfirare i alla åldrar och här kan ni, utan problem göra nya bekantskaper.
Marielyst är också ett paradis för barn och vuxna, som söker lugn och avkoppling. Marielyst vänder sig även till aktiva semesterfirare, som söker spänning och action och till de drömmare, som söker balsam för själen.

Kort sagt är denna semesterort något för alla, som behöver en paus från vardagen.

Gedesby – En dröm för alla barn!

Gedesby – En dröm för alla barn!

Detta område är känt för sitt rena vatten. Därför är det också särskilt bra för barnfamiljer och alla, som älskar att simma. Här kan ni njuta av solen på sandstranden och bada i timmar i det grunda, rena havet, utan att störas av alger och andra föroreningar.

När ni njuter av livet på stranden och blir hungrig, men inte har lust att åka till stan för att äta, kan ni laga en utmärkt måltid på stranden. Om ni gärna vill grilla på stranden, är Gedesby den perfekta platsen. Det är ett bra alternativ till restauranger och matlagning vid stugan och även en bra avslutning på en händelserik dag.

I Gedesby finns det många arrangemang och aktiviteter. Prova till exempel på, att delta i en grillafton vid Gedesby Mølle och lyssna på musik i den ljusa sommarnatten. Om ni är intresserad av sport, kan ni delta i Danmarks sydligaste halv maraton i september månad. "Danmarks vackraste halvmaraton" kallas detta arrangemang. Hela tiden händer det alltid något i Gedesby och det är alltid en bra anledning till att besöka området. Oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter är Gedesby alltid värt ett besök. Denna ort har något magiskt över sig och man blir aldrig trött på det här stället. Årstidernas växlingar ger konstant område ett nytt utseende och gör det mycket varierande. Gedesby ligger nära den tyska gränsen och är lätt att nå med båt. Så varför inte lära känna ett nytt, fantastisk semester område? Gedesby väntar på er!

Kramnitse. Söderhavsatmosfär på Lolland – litet, men enastående!

Kramnitse. Söderhavsatmosfär på Lolland – litet, men enastående!

Den största av öarna, Lolland, är även känd som "Pannkaksön" på grund av dess platta terräng. Här finns den trevliga semesterorten Kramnitse, som erbjuder goda förutsättningar för en lyckad semester i en stuga. Området inbjuder till promenader och cykelturer i de vackra, ljusgröna skogarna. Kramnitse är också en idealisk semesterort för surfare, som året runt kan utöva sin idrott här.

Förutsättningarna för surfare är särskilt bra här för nybörjare, eftersom vågorna är skonsammare och mindre än vågorna i Västerhavet. Vinden och vågorna lockar också till andra utomhusaktiviteter, som till exempel bad, drakflygning och kitesurfing. Stranden i Kramnitse är också lättillgänglig för rullstolsburna och familjer med barnvagnar eller kärror. Detta innebär, att området även är populärt bland funktionshindrade och barnfamiljer. Det milda klimatet och den lugna Östersjön är mycket inbjudande och här finns det utrymme och tid för vila och avkoppling. Det är som om, att tiden går långsammare här. Vardagens jäkt glöms snabbt bort. Området är mycket intressant för naturälskare, eftersom det bjuder på en omväxlande flora, som till exempel vild selleri, säfferot och pukvete.

Kramnitse är också intressant på hösten när naturen visar sig i sina vackraste, lysande höstfärger - från gyllene orange till gult och mörkrött. Bland sportfiskare är horngäddsfestivalen, som går av stapeln i juli, mycket populär. Här fångas horngädda, tillagas och äts i gott sällskap. Oavsett hur bra sportfiskare ni är, är det alltid roligt, att delta i horngäddsfestivalen.

Kramnitse är ett perfekt resmål för alla dem, som söker större livskvalitet!

Hummingen – Danmarks Copacabana: Strand, sommar och sol

Hummingen – Danmarks Copacabana: Strand, sommar och sol

Vita klippor, blått, klart vatten och orörd natur. Och allt detta, bara några få kilometer från Tyskland. Det handlar om semesterorten Hummingen på Lollands sydkust. Här kan ni njuta av några sorglösa dagar, långt bort från jäkt, stress och vardagens plikter. Det trevliga Hummingen erbjuder stränder i sydländsk stil, sol, livsglädje och harmoni.

Ni kan också spendera ett veckoslut här eller bara ta ett par semesterdagar mitt i veckan i en stuga. Njut av lugnet, havsluften, stugan, den danska gästfriheten och livsstilen i detta vackra område. Om ni vill vara aktiv under semestern kan ni till exempel segla och surfa i Hummingen. Den milda vinden och det lugna havet ger utmärkta förutsättningar för båtturer.

Skulle ni hellre njuta av solen och naturen, är detta område också perfekt. Hummingen är nämligen "Danmarks Copacabana". Vad kan vara bättre än att stoppa tiden och njuta av den orörda naturen? Stränderna i Hummingen med omnejd erbjuder ett antal olika aktiviteter och vattnet är mycket rent här. Ni kan också gå utforska området på era cyklar. Det innebär, att ni kan uppleva området medan ni njuter av vinden, den salta havsluften och solen.

För de äventyrslystna är Hummingen också ett spännande semestermål. Bara några få kilometer härifrån, ligger parken Lalandia och Sukkermuseet.

Efter en semester i Hummingen, kommer ni alltid hem både nöjda och utvilade.

Andra semesterområden på Lolland, Falster og Møn

  • Gedser – Bara ett stenkast från Rostock ligger den charmiga staden Gedser - Platsen är perfekt för badgäster och naturälskare!
  • Ulvshale – Orörd natur och barnvänliga stränder. Ulvshale har allt, vad ni kan önska er. Området lämpar sig väl för badsemester, eftersom vattenkvaliteten är mycket hög här.
  • Askeby, Møn – Med sin fantastiska natur, liknar Møn en exotisk söderhavs ö. Denna pärla i Östersjön tar emot er med höga kalkstensklippor, vita stränder och azurblått hav.
  • Nysted – I Danmarks äldsta hamnstad kan ni uppleva en historisk atmosfär. Bara några få kilometer från Nysted finns det historiska megalitiska (storstens-) gravar Kong Grøn Høj och Store Guldhøj.
  • Næsby Strand – På västra Lollands sydkust ligger det spännande området Næsby Strand, som är värt ett besök under alla årstider. Här är naturen mycket varierande och erbjuder ytterst goda förutsättningar för vandrare.