Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Ejerslev, Mors

Ejerslev ligger i fridfull naturomgivning på nordspetsen av Limfjordsön Mors, rätt ut mot Løgstør Bredning.

Det lilla, trevliga samhället Ejerslev är omgivet av fridlyst och rogivande natur. Orten har sin egen lilla hamn och en imponerande molergrav ut mot fjorden (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder).
Sommarstuge området Ejerslev Lyng, ligger väster om samhället ut mot en härligt, barnvänlig badstrand.
Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i Ejerslev, 3 km in i landet och 18 km söderut ligger 'huvudstaden' Nykøbing Mors, som bjuder på många butiker, restauranger, sevärdheter och trevlig hamnatmosfär.
Mors erbjuder en vacker och mycket omväxlande natur. Ön är präglad av många, små byar med trevlig atmosfär och inbjuder till en avkopplande semester i lugn och ro.

- Ejerslev, Mors

På Molermuseet i Hesselbjerg, nära molersluttningen Hanklit, kan Ni se de otroliga fynden av 55 Mio år gamla fossiler (förstenade djur och plantor) som har grävts fram ur jordavlagringarna (3 km).
'Skarregaard' är en av de äldsta släktgårdarna på Mors och idag fungerar det som ett lantbruksmuseum. Här blir Ni förda flera generationer tillbaka i tiden. Det omkringliggande landskapet med frodiga skogar, gröna ängar, sjöar samt förhistoriska minnesmärken är också en upplevelse i sig (4 km).
Handelsstaden Nykøbing är 'huvudstaden' på Mors. Upplev de små, mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Hamn ligger i förlängningen av gågatan, fylld av härlig stämning och här finner Ni också en underbar, lokal hamnatmosfär och flera bra restauranger (18 km).
Dueholm Kloster i Nykøbing, är stadens äldsta nu bevarade byggnad, som grundlades av Johanitterordern 1371. I dag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna.