Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Hvalpsund

Hvalpsund är en liten, trevlig stad vid Limfjorden, som är omgiven av skog och strand, 12 km från handelsstaden Farsø.

Hvalpsund är den perfekta utgångspunkten för en aktiv semester, vare sig Ni vill surfa, spela golf, sportfiska, vandra eller cykla i det omväxlande landskapet. I staden finns inköpsmöjligheter, en trevlig småbåtshamn, ett färjeläge, från vilken färjan går till Sundsøre på Salling, samt en historisk krog med utsikt över Limfjorden.

- Hvalpsund

Området omkring Hvalpsund har alltid inspirerat och dragit till sig många konstnärer och konsthantverkare. Upplev konstnärerna i deras verkstäder och ateljéer. Stenanläggningen i Myrhøj uppstod under bronsåldern och består av en stenlänga på 154 m.
Herrgården Hessel, den enda bevarade, stråtäckta herrgården i Danmark, ligger på den fridlysta Lounshalvön i Hvalpsund. Här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden.
Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (17 km).