Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Jegindö

Limfjords ön Jegindø, är en rofylld och naturskön ö präglad av en fiske- och bondekultur och som också har en karaktärsfylld hamn.

Jegindø är ca 6 km lång och 3 km bred och ön är sammankopplad med Limfjords- halvön Thyholm via en fördämning. Upplev den mysiga atmosfären i hamnen, där det alltid är aktivitet på gång. Här kan Ni ibland köpa nyfångad fisk. Förutom fiskebåtarna och fritidsbåtarna finner Ni dessutom i hamnen, en restaurang, en lekplats, en petanquebana och ett litet museum. Det är en fantastisk utsikt över Limfjorden nästan överallt ifrån ön. Här är luften frisk och naturen ren. På Jegindø kan Ni fiska, vandra, cykla, besöka museer eller vara koppla av i de rogivande omgivningarna.
Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror på ön. Härifrån är det 6 km till Hvidbjerg, som kan erbjuda flera restauranger och bra inköpsmöjligheter och 24 km till Struer där Ni hittar affärer, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

- Jegindö

I hamnen ligger det lilla fiskemuseet 'Æ Fywerhus', som utställer föremål från öns gamla fiske- och bondekultur. En modern järnskulptur framför museet är en sevärdhet i sig.
Öns tidigare el-verk fungerar idag som museum. Gå och se på de gamla maskinerna och generatorerna på detta intressanta museum.
Vid 'Den Heliga Källan' i stan, kan Ni få uppleva en källa som ur jorden, året runt sprutar ut stora mängder kallt, klart vatten (5 km).
Thyholm Egnsmuseum - Apotekargården i Søndbjerg är ett litet museum, som är inrett i en gammal apotekargård. Här berättas det om regionens kultur och historia (6 km).
På Kutter- och Bunkermuseet i Odesund vittnar stora bunkeranläggningar och en utställning om belägringen under 2:a världskriget (13 km).