Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Jörsby, Mors

Jørsby är ett trevligt, lugnt och naturskönt område på Limfjordsön Mors.

Jørsby är belägen i en södervänd bukt på den nordliga delen av Mors, 16 km från Nykøbing Mors. Här är ni ombiven av oförstörd natur, kust, grönområden, åkermarker och frisk luft. Jørsby är ett perfekt semestermål om ni vill ha lugn och ro och ändå gärna vill vara nära städer och attraktioner för hela familjen.
Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området och i Nykøbing Mors finns det butiker, restauranger, sevärdheter och trevlig stämning i hamnen.
Mors har en vacker och mycket omväxlande natur med bl. a. molergravar (moler är en naturblandning av diatoméer och lera). Ön karaktäriseras av slott, gamla herrgårdar och små bysamhällen med en gemytlig atmosfär, som inbjuder till semester i lugn och ro.

- Jörsby, Mors

På Molermuseet i Hesselbjerg kan ni titta på det otroliga fyndet av de 55 mio. år gamla fossilerna, som grävts fram av molern (7 km).
Den gamla godsherregården Skarregaard fungerar i dag som ett lantbruksmuseum, där ni flyttas flera generationer tillbaka i tiden. En naturstig leder er runt i det omkringliggande de landskapet med skog, åkermarker, strandängar, sjöar, gravkullar och ruinlämningar av en borg (7 km).
I handelsstaden Nykøbing kan ni se små, trevliga gator med gamla arbetarbostäder i hamnkvarteren, en charmig gågata och Nykøbing Havn med en trevlig, lokal hamnatmosfär och flera bra restauranger (16 km).
Dueholm Kloster i Nykøbing är stadens äldst bevarade byggnad, som grundades av Johanitterordenen år 1371. I dag används de 5 historiska byggnaderna som utställningslokaler (19 km).
Överallt på Mors kan ni besöka gallerier med spännande konst och konsthantverk.