Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Karby, Mors

Den trevliga byn Karby ligger precis vid Visby Bredning på västkusten av Mors.

Karby ligger mycket naturskönt, omgivet av öppna landskap med betande djur och fjorden i bakgrunden. Området erbjuder många aktivitetsmöjligheter och här kan Ni bada, surfa, segla, fiska, spela golf, rida, vandra, cykla eller bara koppla av.
Strax söder om Karby finner Ni ett färjeläge där Ni kan åka över Limfjorden till Thy. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i Karby och 20 km öster ut ligger 'huvudstaden' Nykøbing Mors, som har många affärer, restauranger, sevärdheter och en trevlig atmosfär i hamnen.

- Karby, Mors

Det äventyrslika Højriis Slott, söder om Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och är i dag öppet för offentligheten. Här finner Ni bl a en utställning om Törnrosa (19 km).
Handelsstaden Nykøbing är ¿huvudstaden¿ på Mors. Upplev de små, mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Hamn ligger i förlängningen av gågatan, fylld av härlig stämning och här finner Ni också en underbar, lokal hamnatmosfär och flera bra restauranger (20 km).
Dueholm Kloster i Nykøbing, är stadens äldsta nu bevarade byggnad, som grundlades av Johanitterordern 1371. I dag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna. Mors är en inspirerande plats för konstnärer och överallt på Mors hittar Ni gallerier, utställningar, samlingar, museer och aktiva verkstäder.