Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Lögstör

Med sitt unika läge vid Limfjorden är den före detta fiskebyn Løgstør i dag ett attraktivt semestermål.

'Musslornas stad' Løgstør är en charmerande småstad med en fiske- och småbåtshamn, en rik konstnärsmiljö, små, trevliga hus, ett spännande maritimt museum och bra inköpsmöjligheter. Staden är omgiven av en vacker oskadad natur med fjord, fågelreservat, ljungarealer, höga kullar och skogsområden.
Många konstnärer och konsthantverkare känner sig dragna till detta område p g a den vackra, fräscha naturen och det speciella ljuset. Ni kan besöka de flesta av dem i deras verkstäder och ateljéer eller i hamnen, där de samlas på Konstnärstorget.
Løgstør med omnejd har bra badstränder, fridlysta naturområden, bra aktivitetsmöjligheter, kulturella sevärdheter och nöjen för hela familjen.

- Lögstör

Limfjordsmuseet är ett maritimt museum i hamnen och har spännande samlingar om sjöfart, fiske, färjeverksamhet och båtbyggande. Utanför museet kan Ni se på gamla fiskefartyg.
Fästningen Aggersborg i Aggersund från 980 är en av de största ringborgarna i Danmark med spår från 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt vid Limfjordens smalaste del. Vid ringborgen kan Ni se en utställning om borgens uppbyggnad (5 km).
Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som i gamla tider med 100 år gamle bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggerigården, som nu är inrett som museum, omfattar också ett mälteri och en tapphall (15 km). I Fjerritslev kan Ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och lära mer om området, naturen och djurlivet.
Vid Bjørnsholm Bugt, 16 km söderut, ligger det imponerande 3-längade medeltida klostret Vitskøl från 1157. Här kan Ni se på kyrkoruinen, örtaträdgården och platsen med de vackra byggnaderna.