Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Louns

Louns ligger på den fridlysta och mycket natursköna Louns-halvö, mellan Louns Bredning och Risgårde Bredning i den södra delen av Limfjorden.

Louns är en idyllisk liten by på landet, som är omgiven av skog, kullar, sjöar, fågelområden och härliga badstränder.
Louns är det perfekta semestermålet för Er, som önskar att koppla av eller vara aktiva i naturen. Det finns goda möjligheter för att observera fåglar, surfa, spela golf, fiska eller vandra och cykla i den omväxlande naturen.
Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Hvalpsund, som ligger 3 km från Louns och som dessutom erbjuder en trevlig småbåtshamn, och ett färjeläge, från vilken färjan går till Sundsøre på Salling, samt en historisk krog med utsikt över Limfjorden. Närmaste större stad är handelsstaden Farsø, som ligger 13 km öster ut.

- Louns

Herrgården Hessel, den enda bevarade, stråtäckta herrgården i Danmark och är belägen här på halvön. Herrgården fungerar i dag som ett lantbruksmuseum och här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (2 km).
Stenanläggningen i Myrhøj uppkom på bronsåldern och består av en stenlänga på 154 m (15 km).
Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (16 km). Området omkring Louns-halvön har alltid inspirerat och dragit till sig många konstnärer och konsthantverkare. Upplev konstnärerna i deras verkstäder och ateljéer.