Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Lyngs

Lyngs ligger i ett naturskönt område på den västliga delen av Thyholm i Limfjorden.

Den lilla, lugna och trevliga semesterorten i Lyngs är omgiven av vatten, mot söder Nissum Bredning och mot norr Skibsted Fjord. Med vattnet som bakgrund, kan Ni nästan var Ni än befinner Er, uppleva vacker utsikt.
På Thyholm är luften frisk och naturen är ren. Här kan Ni fiska, vandra, cykla eller bara koppla av i de stillsamma omgivningarna. I Thyholms kyrkor och museer kan Ni få veta mer om det tidigare fiske- och bondesamhällena på denna plats.
Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Lyngs. Härifrån är det 5 km till Hvidbjerg, som erbjuder ett flertal restauranger och bra shopping och 24 km till Struer, där Ni finner affärer, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

- Lyngs

En holländsk väderkvarn från 1867 är idag Lyngs varumärke. Kvarnen har en särpräglad klockstapel och är öppen för offentligheten.
Stenåldersgården i Ydby Hede är Danmarks största samling av gravhögar (7 km).
Vid 'Den Heliga Källan' i stan, kan Ni få uppleva en källa som ur jorden, året runt sprutar ut stora mängder kallt, klart vatten (9 km).
Den vackert belägna herrgården, Hindsels kan betraktas utifrån på den nordöstliga delen av Thyholm (9 km).
En fördämning går från Thyholm till ön Jegindø, där stranden Jegind Tap, en lång, smal udde med goda badmöjligheter och särpräglad natur är värt ett besök (9 km till fördämningen).
Thyholm Egnsmuseum i Søndbjerg är ett museum, som är inrett i en gammal apotekargård. Här berättas det om traktens kultur och historia (13 km).
Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmans gård. Få ett realistiskt intryck av köpmans gårdens roll förr i tiden.
På andra våningen i byggnaden är det varierande utställningar (13 km).