Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Öslös

Øsløs - Semester mitt i ett fågelparadis

Om ni älskar fåglar, är Øsløs ett av de mest passande semestermålen i Danmark för er. Øsløs är omgivet av den vackraste natur i Limfjordsområdet och alldeles i närheten av fågelreservatet Vejlerne och Bulbjerg.
Men Øsløs kan även bjuda på badsemester. Er stuga ligger bara 1 250 meter från vattnet. Avgörandet ligger hos er, om ni vill kunna hoppa ut direkt i Limfjordens grunda, milda vatten eller bada 20 km längre bort mot väst i Västerhavets skummande vågor.
I Øsløs finns det också bra möjligheter för sportfiskare och golfspelare. Den närmaste golfbanan ligger bara 18 km längre bort..
Dagligvaror kan inköpas strax i närheten, på Bygholm Camping och det finns mycket bra inköpsmöjligheter i de närmaste större städerna Fjerritslev (17 km) och Thisted (26 km).
Om ni har lust för att åka på utflykt en dag, kan ni köra i bil genom det idylliska Limfjordslandet och efter en god timmes körning komma till några av Jyllands mest spännande attraktioner - t. ex Aalborg Zoo.

- Öslös

Alldeles i närheten av er stuga, ligger författaren Johan Skjoldborgs barndomshem. I detta museum har man försökt att inreda rummen, så som de finns beskrivna i Skjoldborgs självbiografi, 'Min Mindebog'. 10 km från er stuga finns Tømmerby Vikingegravplads. Gravplatsen ä från ca. år 800 och består av uppemot hundratals gravkullar och ett antal bautastenar.
Om ni är intresserad av konst, är Øsløs det rätta fritidsområdet för er. Kirsten Kjær's Museum (12 km) är ett privat konstmuseum, som är inrett i ett gammalt, renoverat torp. Här kan ni se på en stor samling av målningar och teckningar av Kirsten Kjær (1893-1985), speciellt på porträtt. På samma gata finns keramikern Claus Jørgensen, som arbetar med stengods och porslin och som tillverkar bruksföremål, men även större, elegantare unika arbeten.