Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Österild

Østerild är ett lugnt naturområde i början av Limfjorden.

Østerild ligger vid Limfjorden, i närheten av Thisted, Nationalparken Thy, Västerhavet och norra Europas största fågelreservat Vejlerne. I Østerild ligger den vackra Østerild Klitplantage, där ni kan vandra eller ta en promenad med hunden i hundskogen. Østerild är en bra semesterort för er, som älskar fredlig natur och är intresserade av fåglar. Ni kan köpa dagligvaror i området eller ta er till Thisted, där ni kan handla och äta på restaurang (13 km).

- Österild

I den trevliga byn Vesløs, 10 km öster om Østerild, kan ni se på författaren och poeten Johan Skjoldborgs barndomshem, som idag är inrättat som museum.
Nära Frøstrup kan ni titta på en gravplats från vikingatiden med många gravhögar och en bautasten. Tømmerby Vikingagravplats "Højstrup Gravpladsen" härstammar från 800 och har varit fredad sedan 1881. Nationalmuseet har gjort utgrävningar på platsen och fann flera typer av gravar (12 km).
Besök Thisted, som erbjuder butiker, restauranger, gallerier, konsthantverkare, Thisted Kyrka och Thisted Museum. På museet kan ni titta in i ett minnesrum över författaren J.P. Jacobsen och lära er mer om Thys bondekultur och Thisted historia (13 km).