Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Sennels

Sennels är en liten, trevlig by, som ligger precis vid Limfjorden och Thisted Bredning.

Sommarstugorna i Sennels är omgivna av fjord, åkrar och skog. Det natursköna och kuperade området ligger 7 km norr om handelsstaden Thisted.
I byn finns bl a en kyrka, ett trevligt torg, en lekplats, ett grönområde med gamla fruktträd och möjlighet till inköp av dagligvaror. I Thisted finner Ni bra inköpsmöjligheter och flera matställen.
Det finns flera forntidsminnen i form av den långa gravkullen, de mer allmänt förekommande runda gravkullarna och boplatser från stenåldern. Sennels är ett utmärkt semestermål för sportfiskare, kulturellt intresserade samt för fågel- och naturälskare.

- Sennels

Området omkring Sennels är rik på kulturella minnesmärken. Runt åsen vid Hov kan Ni se spår av gruvor med flintsten. På Hov Dås finns en lång gravkulle, och på Sennels Dås kan Ni uppleva en dös (stenåldersgrav) där gravkammaren är borttagen. På Knutsbjerg ligger det en boplats från stenåldern.
I Vesløs, ca 20 km öster ut, kan Ni se jordvallen Helledis. Ett par kilometer norr ut, ligger vikingagravplatsen i Højstrup, som består av 37 små, runda och avlånga gravkullar och omkring 70 resta stenar.
I Thisted hittar Ni affärer, restauranger, gallerier, keramikverkstäder, Thisted Kyrka och Thisted Museum som är inrättad i en gammal, privat villa och som bl a har iordningställt ett rum enbart om författaren J P Jacobsen samt utställningar om Thys bondekultur och Thisteds historia (7 km).
I den charmiga byn Øsløs kan Ni uppleva de välbevarade bond- och sjömansstugorna från 1800-talet, bl a författaren Johan Skjoldborgs barndomshem, som idag är inrett till museum (21 km mot öst).