Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Skive

Lugnt vatten, frisk luft och perfekta möjligheter för surfare och sportfiskare.

I Skive-trakten kan ni segla med gamla träskepp, utforska kalkgruvor, besöka öppna kyrkor och herrgårdar, borgar och museer samt uppleva en fantastisk natur med branta klippor, 190 km kustremsa, fjord, skogar och hedar.
Här finns en charmig småbåtshamn, en trevlig gågata, bra kulturellt utbud och flera restauranger. Skive City bjuder på en massa inspirerande specialbutiker. Stämningen är avslappnad och miljön är trevlig och på 'Posthustorvet' kan ni besöka marknaden där Skive-traktens många matvaruproducenter säljer lokalt framtagna produkter.
I Skive finns också 'Skives 11 Stjärnor', 11 stora skulpturer uppställda i Skives rondeller och designade av Jacob Jensen Design, som i 40 år har varit bosatt i Hejlskov i Skive.

- Skive

Skive har många museer och gallerier. På Skive Museum finns Danmarks största fynd av bärnsten, som består av mer än 13 000 pärlor. Dessutom kan ni gå omkring bland kulturhistoriska samlingar, som beskriver den lilla och gamla byn och byarna i omgivningen.
Det gamla herresätet, Stårupgaard och klostret Ørslev Kloster (ca. 7 km öster om Skive) är också värda ett besök.
Sundsøre Pakhus vid Sundsøre Udde är ett restaurerat packhus med skiftande utställningar (19 km).
Spøttrup Borg är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg (21 km). Borgen restaurerades 1941 och framstår i dag som unik, enastående, barsk, vacker och präktig. Här kan ni uppleva den genuina medeltidsstämningen, när det anornas dagar för att levandegöra hur det var en gång. På denna plats finns även marknader.
Fur Museum på ön Fur är känd för sin fantastiska utställning av försteningar. 'Geoeksperimentariet' för utomhusaktiviteter i naturverkstan och geoparken med dinosaurier - en stor T-rex och en Triceratops (ca. 29 km).