Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Sundby, Mors

Sundby ligger i fridfulla och natursköna omgivningar i den nordvästliga delen av Mors med Thisted Bredning norrut och Vilsund söderut.

Sundby är en trevlig by med en liten jollehamn, och byn är omgiven av vatten samt fridfull och rekreativ natur. En bro leder från Sundby över Vilsund till Thy. Sundby är ett härligt semesterområde för er som gärna vill fiska, vandra, cykla eller bara koppla av i den sköna naturen.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Sundby, och 17 km mot sydväst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som erbjuder många butiker, matserveringar, sevärdheter och mysig hamnatmosfär.

- Sundby, Mors

I byn Vilsund, på den andra sidan fjorden, kan ni uppleva stämningen i den mysiga småbåtshamnen. Härifrån kan ni ta en båttur på fjorden (3 km).
Handelsstaden Nykøbing är 'hovedstaden' på Mors. Upplev de små mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Havn ligger i förlängningen av den stämningsfyllda gågatan, och här finner ni en härlig, lokal hamnatmosfär och flera bra matserveringar (17 km). Dueholm Kloster i Nykøbing är byns äldsta bevarade byggnad, vilken grundades av Johanniterorden 1371. Idag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna.
Jesperhus Blomsterpark är nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungelzoo med bl.a. vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (18 km).
'Skarregaard' vid Hesselbjerg är en av de äldsta släktgårdarna på Mors, och fungerar idag som lantbruksmuseum. Här förs ni flera generationer tillbaka i tiden (19 km).