Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Sundsöre

Sundsøre ligger mitt på Salling, på den östligaste punkten, helt ute vid Hvalpsund och Limfjorden.

Sommarstugorna i Sundsøre är belägna i vackra, rekreativa omgivningar, nära bra badstrand. Med en bilfärja kan ni på kort tid åka över Limfjorden från Sundsøre till Hvalpsund på Lounshalvön. Sundsøre är en idealisk semesterdestination för barnfamiljer, fritidsfiskare, golfspelare, naturälskare och andra som bara vill koppla av i orörda och ostörda naturomgivningar.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och Roslev, 14 km in i landet, bjuder på goda inköpsmöjligheter och flera matställen.

- Sundsöre

Sundsøre Pakhus ligger nära färjeläget och är idag inrättat som lokalhistoriskt museum. Här kan ni se olika intressanta utställningar om livet vid Limfjorden.
Besök Hvalpsund på Louns-halvøen, på den andra sidan av fjorden. I byn finns, förutom färjeläget, en härlig småbåtshamn, flera butiker och ett historiskt värdshus med utsikt över Limfjorden.
Herrgården Hessel, den enda bevarade halmtakstäckta herrgården i Danmark, ligger på den fridlysta Lounshalvön vid Hvalpsund. Här kan ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (4 km från färjan).
Det vackert belägna Stenaldercenter i Ertebølle skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7 000 år sedan och människornas liv i denna miljö, bl.a. ställs stenåldersfynd från en kompost ut, och en rekonstruerad boplats visar hur dåtidens hyddor såg ut (18 km från färjan).