Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Täbring, Mors

Den lilla, mysiga byn Tæbring ligger ute vid Dragstrup Vig på Mors västkust.

Tæbring är omgiven av oförstörda och lätt kuperade naturlandskap, som inbjuder till bad, fiske, surfing, segling, vandrings- och cykelturer samt avkoppling. Här finner ni lugn, ro och härlig utsikt över Limfjorden, men samtidigt är Tæbring en idealisk utgångspunkt för utflykter, eftersom sevärdheter för hela familjen ligger inom räckhåll.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Tæbring, och 19 km österut ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som erbjuder många butiker, matställen, sevärdheter och mysig hamnstämning.

- Täbring, Mors

Vid Tæbring kan ni uppleva en gravhög, som nyligen blivit utgrävd.
I Tæbring finns en verkstad med tillhörande butik där ni kan få uppleva unik konst och konsthantverk.
Handelsstaden Nykøbing är 'hovedstaden' på Mors. Upplev de små mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Havn ligger i förlängningen av den stämningsfyllda gågatan, och här finner ni en härlig, lokal hamnatmosfär och flera bra matserveringar (19 km). Dueholm Kloster i Nykøbing är byns äldsta bevarade byggnad, vilken grundades av Johanniterorden 1371. Idag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna.
Det sagoaktiga Højriis Slott, söder om Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och är idag öppen för allmänheten. Här hittar ni bl.a. en utställning om Törnrosa (19 km).
Mors är en inspirerande plats för konstnärer, och överallt på Mors hittar ni gallerier, utställningar, samlingar och museer.