Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Tjele Langsö

Tjele Langsø är naturskönt belägen i mittjyllands vackra natur mellan Hobro och Viborg.

Den 8 km långa, privatägda och mycket fiskrika Tjele Langsø är omgiven av fält, ängar, betesarealer, buskage och skog med små sjöar.
Området är en idealisk semesterort, i synnerhet för fritidsfiskare och naturälskare, men är också rikt på kulturella sevärdheter.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området kring Tjele Langsø, och 17 km härifrån ligger domkyrkostaden Viborg med diverse sevärdheter, bra inköpsmöjligheter samt flera matställen.

- Tjele Langsö

Det vackra Tjele Gods är Danmarks äldsta herrgård. Herrgården ligger norr om sjön och kan betraktas från utsidan.
Griftgången vid Bigum är en vacker, välbevarad och högt liggande griftgång, som kan upplevas alldeles norr om Tjele Langsø.
Vid sjöns sydliga bredd ligger Nr. Vinge Vandmølle. Kvarndammen och dalen vid Vinge Møllebæk är fridlyst på grund av områdets särpräglade vegetation.
Vid Världskartan vid Klejtrup Sø kan ni uppleva en miniutgåva av hela världen, med hav, sjöar, floder och bergskedjor, där en breddgrad (111 km) svarar till 27 cm på kartan (10 km).
Besök Viborg med bl.a. nordens största granitkyrka, Viborg Domkyrka, ett rikt konst- och kulturliv, många intressanta museer, en mysig gågata och många matställen (17 km).