Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Venö

Semestra på en ö i lugn och ro, vacker natur, härliga stränder, ett rikt djurliv och en alldeles speciell atmosfär.

Venø är 7. 5 km lång och 1, 5 km bred och belägen i Venø bukten i Limfjorden - mitt emot Struer. Den trevliga, vidsträckta och mycket vackra ön bjuder bl. a på badstränder, hedar, skogsområden, ett sällsynt rikt fågel- och djurliv, viltfågelreservatet Nørskov Vig, en liten fiske- och båthamn, en krog, en mataffär och Danmarks minsta kyrka. En färja går flera gånger i timman från Kleppen, som ligger ca 5 km norr om Struer och överfarten tar ca 3 min.
På Venø Kro, som ligger på västra sidan om ön, kan Ni provsmaka specialiteten Venø Bøf. I Struer, 5 km från Venø, finns butiker, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

- Venö

På Venø Billedværksted är ett kombinerat galleri och ateljé, där Ni kan beundra konstnären Lis Jensens målningar. Hon har hämtat inspiration från naturen på Venø.
Den vackra, vitkalkade Venø Kyrka, mäter 9,5 x 4,2 m och är både den äldsta byggnaden på Venø såväl som den minsta kyrkan i Danmark.
Besök Struer, som förutom har Limfjordens största småbåtshamn, även kan erbjuda ett aktivt stadsliv och flera gallerier och sevärdheter. Det kulturhistoriska museet Struer Museum, är inrett i stadens äldsta egendom, Torngård och här kan Ni bl. a titta på gammal bondekultur, en flaskskeppsutställning, en forntidsutställning och en utställning om Bang & Olufsen (5 km).
På Konst och Kulturcenter Gimsinghoved i Struer kan Ni se de intressanta och varierande utställningarna.