Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Vinderup

Vinderup ligger längst in i Limfjorden, nära bra strand och spännande, kulturella sevärdheter.

Vinderup är ett härligt och mysigt sommarstugeområde, som ligger i den sydligaste änden av Limfjorden. I området kring Vinderup är det fin natur med skogar, sjöar, hedar och mossar, Limfjorden med strandängarna, bra strand, många aktivitetsmöjligheter för hela familjen samt flera kulturella sevärdheter.
Det finns bra inköpsmöjligheter i Vinderup by, som ligger lite längre in i landet.

- Vinderup

Vid Flyndersø ligger Flyndersø Mølle, som visar en liten utställning om luffarlivet, naturen och den sista danska vargen, som sköts i området 1813.
I det praktfulla landskapet vid Stubbergård Sø ligger Stubbergård Klosterruin, som är resterna av ett nunnekloster från 1200-talet. Klostret består idag av en välvd källarsal, som nu är täckt av en byggnad med halmtak.
Det vackra Rydhave Slott sägs ha sitt eget slottsspöke; den heliga Birgitte. Omkring slottet ligger Danmarks västligaste bokskog. Här finns en grotta som frihetskämparna använde under andra världskriget.
Spøtting Borg från omkring år 1500 är omgärdad av nio meter höga vallar. Det finns kanonhål i borgens murar, som vittnar om borgens barska historia under medeltiden.
Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort.
Det finns dessutom flera gallerier med olika utställningar i området.