Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Tillbringa er semester i en stuga och lär känna det underbara Nordjylland. Besök de fantastiska badorterna Blokhus, Løkken, Lønstrup och Saltum

I det nedanstående kommer vi att introducera er till fyra mycket attraktiva semesterorter på Nordjylland. Gå inte miste om en av Danmarks vackraste badstränder i Blokhus. Men stranden i Løkken med dess typiska vita badhus, som står i lä av sanddynerna, är också värt ett besök. Vågbrytarna utmed kusten i Lønstrup sörjer för lugnt vatten, som är perfekt för små barn. I Saltum med omnejd erbjuder många markerade rid- och vandringsleder, på en promenad genom det unika landskapet. Lär mer om dessa enastående badorter och ser fram emot en fantastisk semester i stuga i Danmark.

Strand, sanddyner, skogar - i Blokhus är det omväxling på dagordningen

Strand, sanddyner, skogar - i Blokhus är det omväxling på dagordningen

Boka ert drömhus och njut av några avkopplande dagar i och omkring Blokhus. Er professionella stuguthyrningsfirma sörjer för en avkopplande semester. I det f.d. fiskeläget blir stranden semesterns centrum. Här finns det perfekta vågor och också tillräckligt med vind för surfare. Kör bilen ända ner till vattnet och njut av Blokhus från dess vackraste sida. Även fiskhandlaren kör direkt ned på stranden i sin bil och säljer sin fisk här. I Blokhus Klitplantage, en 642 hektar stor areal, finns det sanddyner så långt ögat når. Lyssna en gång på det böljande vattnet, medan ni tar en promenad genom skogen och koppla av i den fantastiska naturen. Inte långt från stranden och sanddynerna hittar ni Blokhus marknadsplats. Här finns det många souvenirbutiker och restauranger, som kan glädja alla med färska matvaror från lokalområdet. På marknaden finns det många kulturella aktiviteter under sommaren, såsom popkonserter. Om man hellre vill ha något mer aktion orienterat, är Fårup Sommerland rätt plats. Nöjesparken är känd bland alla familjer. Vuxna och barn från hela Nordjylland kommer resande för att besöka denna populära plats. Här finner ni Danmarks största badland och rutschkana och mer än 50 andra aktiviteter, som gör det omöjligt att bli uttråkad. Många entusiastiska familjer kommer tillbaka år efter år för att ha kul med hela familjen. Ca 3 km från Blokhus ligger Blokhus Klit Golfcenter, som med sin 18-hålsbana i vackra omgivningar är en utmaning för alla golfare. Boka er stuga i Blokhus med omnejd och njut av allt som staden har att erbjuda.

Sommarsemester i den historiska, drömstaden Løkken

Sommarsemester i den historiska, drömstaden Løkken

Gå på upptäcktsfärd i Løkken och omnejd under er semester. Hyr en av de många underbara stugorna och koppla av tillsammans med familjen. Bilkörning är tillåtet på den kilometerlånga stranden. Stranden i Løkken är en populär plats för vind- och kitesurfare. Titta på de ivriga vattensportarna, när de utför sina konststycken på vattnet och njut av en avkopplande dag på stranden med att bygga sandslott, samla snäckskal och flyga drake..
.
På vissa ställen kan man även se bunkrar från 2:a världskriget, som delvis omvandlats till museer. Strax norr om Løkken ligger Rubjerg Knude fyr. Fyren är omgiven av en vandrande sanddyn, som under flera hundra år, har sandat igen en kyrka och flera byggnader. Besök museet vid fyren och upptäck mer om detta unika naturliga skådespel. Inte långt från Løkken ligger Børglum Kloster. Här övernattade Hans Christian Andersen en gång för att lära sig mer om platsens historia. .
.
Besök klostret och lär er mer om dess utveckling, från kungsgård under vikingatiden till biskopssäte under ärkebiskop Adelbert och upprättandet av det första klostret i Skandinavien. Men Løkkens centrum erbjuder också en rad spännande semesterupplevelser. Under högsäsong omvandlas centrum till en gågata. Om ni tar en promenad genom Løkken, hittar ni många små butiker med mode, souvenirer och andra småsaker.

Gatukaféer och restauranger ger rätt semester-stämning. Det är inte för inte, som Løkken är en av de mest populära semesterorterna i Danmark. Besök även några av gallerierna med verk av lokala konstnärer. På sommaren finns det dessutom många arrangemang, som konserter, loppmarknader, antikmässor och sandkonsttävlingar, som gör er semester till en unik upplevelse. Njut av er vistelse i Løkken och hitta den perfekta stugan för en lyckad semester.


Lønstrup - Upptäck naturens kraft

Lønstrup - Upptäck naturens kraft

Det pittoreska fiskeläget Lønstrup har en mycket speciell charm. Många stugor ligger i närheten av kusten och har en fantastisk utsikt över havet. De flesta danskar minns platsen på grund av naturkatastrofen. Effekterna efter stormen 1877 kan ses ännu i dag. En liten bäck svällde upp och förvandlas till ett stormande flod, som slet allt med sig allt och bildade en klyfta, som i dag går rakt igenom staden. De trevliga restaurangerna och caféerna på den idylliska semester-orten gör, att det förflutna glöms bort. Njut av fantastiska utsikten över havet och upplev den typiska danska gästfriheten. Här kan ni fortfarande se fiskarna dra sina båtar upp på land. Den vackra, bilfria och barnvänliga stranden inbjuder till lek och bad. Här är vattnet extremt rent, vilket den Blå Flaggan vittnar om. Många konstnärer och konsthantverkare låter sig inspireras av den fantastiska omgivningen. De många små hantverksbutikerna och gallerierna är exempel på detta. Här kan ni se keramiker och glasblåsare i arbete och i några av dem, erbjuds också aktiviteter för barn.

Anmäl era barn och gör det möjligt för dem. att få en inblick i konsthantverkets värld. Besök även ruinerna av Maarup Kyrka och bli vittne till naturens våldsamma krafter. Under 2008 var man tvungen att flytta upp kyrkan 2 meter, på grund av rasrisken. När kyrkan byggdes år 1200, låg den 2 km från havet. Nu ligger kyrkan bara 6 meter från den branta kustskränten. Det är nu bara en fråga om tid, innan kyrkan inte längre existerar, för havet äter sig längre och längre in i klippan - ca 3 meter per år.

Saltum - idyllisk natur, konst och en stor fantastisk strand sörjer för en perfekt semester.

Saltum - idyllisk natur, konst och en stor fantastisk strand sörjer för en perfekt semester.

Den lilla staden Saltum är mycket populär bland semesterfirare. Detta beror främst på dess idealiska läge, de många vackra stugorna, den fantastiska sandstranden och den unika naturen. Saltums idylliska och familjevänliga omgivningar bjuder på en massa aktiviteter. Endast 4 km från Saltum ligger nöjesparken Fårup Sommarland. Här finns något för barn i alla åldrar. Alla har det garanterat kul - oavsett om ni provar den jättestora vattenrutschbanan i vattenparken, roar er med att spela minigolf eller tar en tur med roddbåt på sjön. Mellan Saltum och Grønhøj är det fridlysta området Lille Norge. Det delvis skogstäckta området sträcker sig hela vägen ut till havet och inbjuder till trevliga promenader och vandring. Njut av den fantastiska utsikten över Jammerbugten från utsiktspunkten Guldagerhøj. Saltums omgivningar hör till de mest kuperade i Danmark och kallas därför skämtsamt för Jammerbugtens alper. I dessa vackra omgivningar, kan en stuga speciellt rekommenderas. Här är det lugnare än på de större badorterna. I staden Saltum finns det små restauranger och caféer, som skämmer bort er med sina läckerheter.

Besök även konstgalleriet i Saltum, där ni förutom målningar också kan se skulpturer. På hembygds-museet Egnssamlingen i Saltum kan ni få veta mycket om områdets kulturhistoria ända från antiken till nutiden. Och i stadens centrum finns det smyckes-, keramik och glasbutiker, där ni kan se, hur konstverken tillverkas. Bindestuen (stickrummet) hör till en av de mer speciella butikerna. Här kan ni till exempel, köpa kläder i linne, ull och bomull. Men också kläder, som är gjorda av äkta färöiskt ull, går att hitta här. I maj månad har Bindestuen dessutom sin årliga ullfestival i Saltum. Om man vill lära sig mer om ull och ullprodukter, får man inte gå miste om detta arrangemang.

Andra semesterorter på Nordjylland

  • Grønhøj: Den lilla staden Grønhøj är särskilt populär bland tyska och norska semesterfirare på grund av de lugna, idylliska omgivningarna. Nära Grønhøj ligger osttillverkningen Ingstrup Mejeri, som är värt ett besök bland alla ostälskare.
  • Nr. Lyngby: Det f.d. fiskeläget Nørre Lyngby, kännetecknas av små romantiska, gamla fiskarstugor. Vind, vatten och sand har förändrat omgivningen, så att man på kyrkogården bara kan se resterna av stadens kyrka, som återuppbyggdes längre in i området
  • Rødhus: Byn Rødhus var en gång hotat av sandflykten. Men i dag är semesterorten ett rekreationsområde med en bred sandstrand, lugn och avskildhet.
  • Saltum: Många markerade vandringsleder i och runt Saltum lockar till långa promenader och kortare eller längre cykelturer. I Saltum hittar man allt som man behöver: snabbköp, pizzeria, bageri, museum och olika gallerier.
  • Skagen: Upplev Danmarks nordligaste punkt, där Nordsjön (Västerhavet) och Östersjön möts. De pittoreska omgivningarna har inspirerat Skagenmålarna och är skildrat på många målningar, som kan ses på Skagens Museum.
  • Hirtshals: Besök Europas största saltvattensakvarium - Nordsjön Oceanarium. En fantastisk fiskehamn och mycket bra inköpsmöjligheter, får turisternas hjärtan att slå snabbare