Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Agger

Om Ni vill njuta av natur och fågelliv, så är det gamla fiskeläget Agger en perfekt semesterort.

Agger är en idyllisk stad på kusten, som ligger direkt ut mot Västerhavet, precis tvärs över det trånga och fridlysta fågelområdet Agger Tange. I Agger finns ett aktivt stadsliv med trevliga caféer och restauranger. Naturen runt omkring Agger är orörd och präglas av vatten, fågelområden, hedar och skogar. Landskapet har dessutom en stor koncentration av forntidsminnen.
Med limfjorden, Västerhavet och Flade Sø är Agger omgiven av vatten på alla sidor och erbjuder därmed perfekta förhållanden för badgäster och sportfiskare, men kultur-, fågel- och växtintresserade kommer också, att tycka att området är mycket intressant.
Från Agger Tange kan Ni åka med färjan till Thyborøn och ofta är det möjligt att se sälar på överfarten.
De närmaste större städerna är Hurup (14 km), Thisted (38 km) och Hanstholm (51 km).

- Agger

I de gamla, restaurerade husen ¿De sorte huse¿ i Agger, kan Ni se en utställning om kustvärnets historia och utställningar med verk av traktens konstnärer.
I den nästan 200 år gamla fiskarstugan i Agger, kan Ni se hur en fiskarfamilj levde förr i tiden.
Fågeleldoradot Agger Tange är ett mycket välbesökt reservat. Åk med färjan från Agger Tange till Thyborøn, som med sin nybyggarstil i barsk natur, bildar kontrast till andra limfjordsorter. Kustcentret i Thyborøn är ett spännande upplevelse- och informationscentrum för hela familjen. Lär Er mer om den 7 000 km långa kusten som omger Danmark. På Jyllands Akvariet i Thyborøn kan Ni hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet och stryka utmed ryggen på en plattfisk - en spännande och annorlunda upplevelse för vuxna och barn.
'Svankjær lille Savværk' visar en utställning om dansk pappersklippning, som dock är utskuret i trä. Se på resultatet av ett tidskrävande och noggrant utfört arbete och köp ett minne att ta med hem (14 km).