Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Hanstholm

Hanstholm är omgivet av hav på två sidor och Nationalparken Thy i inlandet.

Den lilla fiskebyn Hanstholm ligger på den södra spetsen av Thy i mycket natursköna omgivningar. Hanstholm är känd för sitt museicenter och många bunkrar från 2: a världskriget, Danmarks kraftigaste fyr och inte minst Nationalparken Thy, Danmarks första nationalpark. Hanstholm är det givna semestermålet för aktiva familjer, som tycker om att vistas i naturen, och för historiskt intresserade och andra, som tycker om lugn och ro och vacker natur. Här kan ni uppleva fiskeauktioner, lära er mer om stadens roll under kriget, besöka samma bunkrar som "Olsen-banden", och njuta av närheten till havet och nationalparken.
Hanstholm bjuder på flera matställen, bland annat ett rökeri, samt flera butiker med livsmedel.

- Hanstholm

På Museumcenter Hanstholm kan ni se på en fantastisk museibunker, som under kriget var utrustad med 4 stora kanoner. Och bredvid bunkern kan ni titta på en intressant utställning om Atlantenvallen. Ni kan också åka med på en tur i landskapet runt bunkern med det gamla ammunitionståget. Museumcenter Hanstholm är norra Europas största befästningsanläggning från 2: a världskriget.
En annan bunkeranläggning med 17 cm kanoner, kan ni se på kusten mellan Hanstholm och Vigsø. Denna anläggning var utgångspunkten för filmen: "Olsen-banden i Jylland".
Besök fyren i Hanstholm, som är Danmarks kraftigaste och högst belägna. Från fyren har ni utsikt över havet och staden. I annexen, kan ni se utställningar om hamnbygget, kustfisket och räddningskåren.
I området runt Hanstholm kan ni besöka många keramiker, konstnärer, ljustillverkare, glasblåsare och andra kreativa konsthantverkare.