Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Kärgården, Vestervig

Den trevliga semesterorten Kærgården vid Vestervig omges av fjord, odlingar och skog.

Kærgården ligger vid Vestervig och Krig Vig i Nissum Bredning vid den milda Limfjorden. Härifrån är det bara några få kilometer till Västerhavet och staden Agger.
Vestervig stad, ligger strax bakom sommarstugeområdet Kærgården och här finns det butiker, ett par restauranger, flera gamla, vackra byggnader, bl. a Skandinaviens största landsortskyrka och en klosterpark, som lämpar sig för picknick.
I Kærgården finns det stora vidder och långsträckta vyer. Här finns badstrand, stora sjöar och laguner med ett fantastiskt fågelliv och gamla fiskarmiljöer.
Området omkring Kærgården och Vestervig karaktäriseras av stora, gamla kreatursgårdar. Detta område är ett perfekt semestermål för bl. a sportfiskare, naturälskare och fågelentusiaster.
De närmaste större städerna är Hurup (11 km) och Thisted (36 km).

- Kärgården, Vestervig

Vestervig Kirke är ett viktigt monument i Thys historia och den imponerande landsortskyrkan har bl. a en av landets finaste orglar.
Vid Vestervigs gamla apotek kan Ni se en apoteksträdgård med kryddor och läkeörter.
'Klostermøllen' mellan Vestervig och Krik är en vackert restaurerad, holländsk väderkvarn, som vittnar om utnyttjandet av vindens krafter förr i tiden (2 km). Vid kvarnen kan Ni även besöka utställningen 'Æ Beeshus', som belyser hur kreaturshandeln gick till. Kreatursgården Bubbel är en av de mest intressanta och välbevarade gårdarna i området.
I Agger finns en utställning om kustbevakningens historia och varierande konstutställningar i 'De sorte huse'. I den 200 år gamla fiskarstugan i Agger kan Ni se hur en fiskarfamilj levde förr i tiden (8 km).
Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmansgård. Här får Ni ett realistiskt intryck av köpmansgårdens roll förr i tiden. På 2:a våningen i byggnaden finns varierande utställningar (14 km).