Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Lild Strand

Lild Strand är ett litet mysigt fiskeläge i mycket natursköna omgivningar.

Lild Strand ligger ut mot Jammerbugten, mellan Hanstholm och Fjerritslev, och några få km från fågelfjället Bulbjerg. Lild Strand är en av de få platser längs kusten där det fortfarande bedrivs yrkesfiske med kutter och småbåtar direkt från stranden. Då och då finns det möjlighet att köpa nyfångad fisk på stranden när båtarna dras upp på land efter en tur på havet. Det gamla packhuset vid vattnet används idag till boende och kyrka.
Det har gjorts stor ansträngning att placera sommarstugorna lämpligt, på så vis att de passar in i området, som präglas av natursköna, fridlysta, hed- och klittarealer. Lild Strand är en idealisk semesterdestination för dem som vill ha lugn, mys, härlig och oförstörd natur, fin strand, ett rikt fågel- och djurliv samt frisk luft.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området och i Fjerritslev (22 km) och Hanstholm (37 km) hittar ni ett stort urval butiker samt flera matställen.

- Lild Strand

Kyrkan vid Lild Strand huserar en före detta räddningsstation från 1886, som byggdes om till kyrka 1950.
Bulbjerg är en 47 m hög kalkstensklint, som vänder ut mot Skagerrak. Klinten är en stor naturattraktion, som reser sig rakt upp i det flacka kustlandskapet. Här häckar den tretåiga måsen ¿ Danmarks enda havsfågel. Längst ut på klinten finns en bunker från andra världskriget med en liten utställning om de tyska anläggningarna och om platsens natur- och kulturförhållanden (6 km).
Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggargården, som nu inrättats som museum innefattar också ett mälteri och en tapphall (22 km). I Fjerritslev kan ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och lära er mer om områdets natur och djurliv.