Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Stenbjerg

Stenbjerg är ett gammalt, fredligt fiskeläge, som är vackert omgärdat av Västerhavet och storslagna plantageområden.

Stenbjerg är det rogivande alternativet till det mer livliga Vorupør. Den trevliga staden avskärmas från väder och vind av sanddynerna bortom den fridlysta 'Stenbjerg Landingsplads', varifrån det tidigare bedrevs yrkesfiske. Atmosfären runt landningsplatsen med de små, vita redskapsskjulen, hjälpstationen, spelhuset och de gamla fiskarstugorna är idylliska och livfulla. Här finns det också möjligheter för att köpa nyfångad fisk från ortens fiskare. Stenbjergs kännemärke är 'Sømærket', som ligger högt upp på en sanddyn.
Dagligvaror kan handlas i Stenbjerg men Ni kan även äta på krogen här. Den närmaste större staden är Thisted, som ligger 27 km nordost.
Här finns ro, charm, frisk havsluft och rekreativa, gröna omgivningar. Området har fina möjligheter för bad, fiske och vandring i den fantastiska naturen. Stenbjerg är ett perfekt semestermål för konstnärer och naturälskare.

- Stenbjerg

Stenbjergs f. d. räddningsstation är i dag inrett till ett litet museum, som visar stationens historia och funktion. I en av fiskarstugorna kan Ni se en liten utställning om fiskelägets historia.
I Vorupør dras fiskebåtarna ännu upp på 'landingsplatsen' på stranden varje dag efter hemkomsten - en mycket gammal tradition, som har bevarats. Från den 350 m långa piren har Ni möjlighet för att följa aktiviteterna på nära håll (5 km).
På Nordsjöakvariet i Vorupør kan Ni se på fiskar och havsdjur, som har fångats av ortens fiskare. Vorupør Museum finns i det gamla båtvarvet, som har byggt båtar till ortens fiskare. Det förmedlar den historiska bakgrunden om Vorupør och kustbefolkningens speciella levnadsvillkor.
'Svankjær lille Savværk' har en utställning över dansk pappersklippning, men där allt är utskuret i trä. Se resultatet av ett tidskrävande precisionsarbete och köp kanske med Er något hem (10 km).

 
  •  Kategori

   ?

    

   Stenbjerg Stuga, Stenbjerg

   Reg. nr.: 17-2515

   2000 m till vattnet

   Sovplatser: 6

   Sovrum: 3

  •  Kategori

   ?

    

   Stenbjerg Stuga på landet, Stenbjerg

   Reg. nr.: 17-2518

   10000 m till vattnet

   Sovplatser: 5

   Sovrum: 1