Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Thorup Strand

Thorup Strand är ett trevligt, litet fiskeläge vid Västerhavet, omgivet av vacker orörd natur.

Fiskeläget Thorup Strand ligger i den södra delen av Jammerbukten. Här finns det ingen fiskehamn och därför dras fiskebåtarna upp på stranden efter dagens arbete. Därmed är Thorup Strand, Danmarks största angörningsplats med strax under 20 kuttrar. Ni kan följa aktiviteterna på stranden och kanske köpa nyfånga fisk med hem. Thorup Strand är omgiven av odlingar i ett naturskönt område och precis i närheten ligger Lund Fjord - en del av fågelreservatet Vejlerne, samt Bulbjerg - Danmarks enda fågelfjäll. Det går att handla dagligvaror i området och i Fjerritslev (12 km) finns det bra shopping, restauranger och flera sevärdheter.
Thorup Strand är en lugn och trevlig semesterort för dem, som önskar att semestra i avkopplande och mycket vackra omgivningar.

- Thorup Strand

Strax bortom Thorup Strands sanddyner kan Ni besöka Kystudstillingen, som finns i en liten museibyggnad.
I Klim kan Ni se på en av Danmarks två bevarade kalkugnar. Klim Kalkugn är en kulturhistorisk sevärdhet med en utställning om arbetet i kalkbrottet och ugnen (4 km).
Vid fågelfjället Bulbjerg finns en liten utställning i bunkern på toppen av klinten (8 km ).
Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggkar, jäskar och öltunnor. Bryggerigården, som nu är omgjord till museum, omfattar också ett mälteri och en tapphall (12 km). I Fjerritslev kan Ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och få mera information om området, naturen och djurlivet.
Området är allmänt rikt på konsthantverkare, som har ateljéer, gallerier och utställningar med bl. a konst, keramik, stengods, raku og glaskonst.