Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor Jylland – Ett semesterparadis för hela familjen.

På Jylland har ni aldrig tråkigt. Jylland har något för alla smaker och åldrar och erbjuder oändliga sandstränder, otrolig natur, konst, kultur, historia och roliga nöjesparker. Naturälskare kommer att må riktigt bra här, eftersom Jylland bjuder på massor av naturupplevelser och aktiviteter samt norra Europas bästa surfmöjligheter. Oavsett, vad ni föredrar, så går era semesterdrömmar i uppfyllelse här.

Bjerregård- En semesterpärla vid den danska västkusten

Bjerregård- En semesterpärla vid den danska västkusten

”Æ Bjerregård“ är namnet på den gamla gård, som området är uppkallat efter. När ni hyr en semesterstuga här, har ni ett brett utbud av aktivitetsmöjligheter, eftersom Bjerregaard ligger mitt emellan Västerhavet och Ringkøbing Fjord.

Detta område är ett mycket populärt semesterområde. I väster lockar det friska Västerhavet med vågor, vind och mjuka sanddyner och i öster kan ni besöka det lugnare Ringkøbing Fjord, som är ett perfekt område för kitesurfing, vindsurfing och andra aktiviteter. Fjorden är speciellt populär bland surfare, eftersom det är grunt vatten och man kan bottna nästan överallt i fjorden. För barnfamiljer är det också goda förhållanden vid Ringkøbing Fjord, då det är lågvatten vid stränderna, som också är rena och mycket barnvänliga.

När ni kommer till Bjerregård, blir ni överväldigad av den fantastiska naturen och atmosfären. Här finns det långa, barnvänliga stränder med fin sand, sanddyner, hedar och det brusande Västerhavet. En dag på stranden i Bjerregaard är en upplevelse, ni inte får gå miste om. Under soliga dagar kan ni bada och sola här - en stor upplevelse för hela familjen.

Bjerregård ligger nära fågelreservatet Tipperne, där ni kan följa en mängd olika fåglar. Tipperne är en halvö i den sydligaste delen av Ringkøbing Fjord och landskapet är ett paradis för fågel och naturälskare. Här finns det utsiktstorn, från vilka ni kan se på många fåglar. Bjerregårds omgivningar är också mycket varierande. Ca 80 km från Bjerregård ligger LEGOLAND, som kommer att glädja alla barn. Strax norr om Bjerregård kan ni besöka en surfskola och hitta idealiska platser för fiske eller vattensportsaktiviteter. Hästälskare kan se fram emot en underbar ridtur på stranden.

Om ni gärna vill lära er mer om naturen runt omkring Bjerregård, kan en cykeltur rekommenderas. Ni kan till exempel cykla från Ringkøbing Fjord till Västerhavet och på så sätt uppleva något av det underbara landskapet.

Blåvand- Semester i den västligaste delen av Danmark

Blåvand- Semester i den västligaste delen av Danmark

Välkommen till Danmarks västligaste hörn!
Om ni söker sol, strand och fina badmöjligheter, så är Blåvand det rätta valet för er. Här kan ni hyra en stuga och tillbringa er semester på det sätt, som ni önskar. Ett stort urval av semesterstugor väntar er här. I själva verket är orten det största stugområdet på Jylland. För drakflygare, surfare och strandsurfare är Blåvand ett mycket populärt område på grund av sitt läge på den jylländska västkusten. Här är bränningarna måttliga, så att även oerfarna surfare och barnfamiljer har bra förutsättningar här

Runt området finns det massor av olika semestererbjudanden och aktivitetsmöjligheter. Ett besök på Blåvand Tropeland eller Ho Ferie & Aktivitetscenter är alltid en stor upplevelse för hela familjen och båda är öppna året runt. Nära Blåvand finns det intressanta fågelreservat Kallesmærsk Hede. Speciellt på våren, kan ni observera många arter av flyttfåglar här. Vid fint väder kan ni ta en promenad eller cykeltur till Blåvands västligaste punkt: Blåvandshuk fyr. Från det 39 meter höga fyrtornet har ni en fantastisk utsikt över sanddynerna, Västerhavet, Horns Rev i väster och Esbjerg i söder. Blåvandshuk fyr är alltid värt ett besök!

Om ni gärna vill se på några städer under er semester, kan det närliggande Esbjerg och Ribe, Danmarks äldsta stad, rekommenderas. Esbjerg har Danmarks största fiskehamn och fisket har alltid haft stor betydelse för staden. Därför etablerades Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I Esbjerg kan ni också shoppa, gå på en trevlig promenad i hamnen eller koppla av på en av de många kaféerna.

Rømø/Lakolk – Ett eldorado för naturälskare och aktiva semesterfirare

Rømø/Lakolk – Ett eldorado för naturälskare och aktiva semesterfirare

För naturälskare och äventyrslystna semesterfirare är Rømø den perfekta semesterorten, eftersom ön erbjuder massor av hav, vind och sand. Rømø är den sydligaste av Danmarks öar och är värt ett besök under alla årstider. På sommaren kan ni njuta av kilometerlånga, fina sandstränder, solen och de många aktiviteter som erbjuds. Och på vintern, våren och hösten kan ni lyssna på det brusande havet, känna saltet på läpparna och få frisk havsluft i ansiktet.

Rømø har ett stort antal stugor och oavsett, var på ön ni vill bo, kan ni alltid hitta en stuga, som passar er smak och era behov.
Här kan ni gå på promenader längs de långa stränderna eller längs de vackra naturstigarna och utforska den orörda naturen.

Ni får det aldrig tråkigt på Rømø. Det finns alltid mycket att se, uppleva och göra. Kanske kan ni ta vägen förbi Nationalmuseet Kommandørgården, översvämningspelaren och kanonerna i Havneby.

Ni bör också titta på Rømøs Drak Festival, som äger rum varje år den första helgen i september i Lakolk. Här finns det unika möjligheter på stranden för drakflygare, som gärna vill träffa andra likasinnade, som vill visa sina drakar och visa sina flygfärdigheter. Det finns alltid gott om vind på stranden, som också är både bred och lång, så därför är den perfekt för drakflygning. Under drakfestivalen kan ni se flera tusen drakar i skyn ovanför Lakolk.

Västerhavet och de breda stränderna inbjuder till aktiviteter, lek och simning. Ni kan också uppleva Rømø till häst eller på cykel. Vinden ger goda förutsättningar för vindsurfare och drakflygare. Om ni vill ha en lugn semester, kan ni koppla av, sola och drömma på de långa sandstränderna, samtidigt som ni njuter av havsluften och ljudet från havet.

Det vackra semesterområdet Søndervig ligger direkt vid Västerhavet

Det vackra semesterområdet Søndervig ligger direkt vid Västerhavet

Oavsett, under vilken årstid ni besöker Søndervig, är området alltid fascinerande. Den charmiga semesterorten, som är en av Danmarks äldsta badorter, är omgiven av hav och fjord och erbjuder sina semesterfirare en oförglömlig semester.

Søndervig är också känd som "Porten till Västerhavet". Och inte utan anledning. Mellan hedarna och det brusande Västerhavet höjer sanddynerna sig nämligen som en mur, som skärmar av inlandet mot havet.

I Søndervig kan ni njuta av en fräsch, salthaltig havsluft, de långa, rena stränder med fin sand och den vackra heden, där ljungen blommar varje höst och vår. Fyll lungorna med frisk luft från havet och känna den läkande effekten. Heden lockar till härliga promenader i den vackra naturen.

Det finns ett stort utbud av utomhusaktiviteter i Søndervig. Till exempel kan ni kitesurfa, simma, rida och fiska här. Affärerna är öppna året runt - ofta även på söndagar. Här händer det alltid något!

I Søndervig kanske ni vill hyra en stuga, som ligger precis bakom sanddynerna. Här bor ni bara några meter från stranden och kan njuta av ljudet av det brusande havet.

Om ni har tur, kan ni kanske hitta bärnsten på stranden i Søndervig efter en storm. Från de många sanddynerna kan ni njuta av utsikten över landskapet och havet. Efter en händelserik dag kan ni från sanddynerna, se en helt fantastisk solnedgång över havet. Njut av åsynen av himlen, som ständigt ändrar färg. Efter solnedgången kan ni gå på en trevlig kvällspromenad under stjärnhimmeln på stranden. Oavsett om det är vinter, vår, sommar eller höst, kan ni alltid spendera några underbara dagar i Søndervig och samla energi och krafter.

Andra semestermål på Nordjylland

  • Bork Havn:Upplev den autentiska, historiska stämningen i Bork Vikingahamn vid Ringkøbing Fjord. Och en kort bilresa från Bork tar er till Västerhavet med de underbara, långa sandstränderna. Bork har något som passar för alla smaker.
  • Hvide Sande : Pittoreska, vita sandstränder, vind, sanddyner och brusande hav. Denna semesterort är bra för själen!
  • Årgab : är ett attraktivt resmål för surfare och aktiva semesterfirare, eftersom området erbjuder de bästa förutsättningarna för surfing och vattensporter. Här är ni långt borta från storstäder och i stället för jäkt och buller får ni det trivsamt med lugn och ro i vacker natur.
  • Klegod: Fiske, surfing, simning, drakflygning, vindsurfing, golf, promenader på den vita sandstranden ... Listan över aktiviteter i Klegod är lång. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Blandningen av fjordlandskapet och det öppna havet gör Klegod till ett unikt semester område.