Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Bornholm är ett av Danmarks mest populära semestermål

Tillbringa er semester i en stuga vid Östersjön och fördjupa er i ett unikt hörn av Danmark: Bornholm - med attraktiva semesterorterna, klippor och långa vita stränder.

Tillbringa er semester i Dueodde vid en av Europas bästa stränder

Tillbringa er semester i Dueodde vid en av Europas bästa stränder

Semesterorten Dueodde ligger på sydspetsen av Bornholm och kännetecknas av stranden, som är en av de vackraste i Europa. Den unika, fina, vita sanden gör Dueodde till ett drömmål för hela familjen. Ni får svårt att tro, att ni inte befinner er i Västindien, men på en av Danmarks vackraste öar.

Dynerna är planterade för att förhindra sandflykt, men det finns flera vandrande sanddyner i området. Tillbringa er semester i Dueodde och upplev själv detta semesterparadis.

Bornholm har massor av stugor, så ni kan välja en semesterstuga, som exakt passar ert behov. Vi erbjuder också ett brett urval av stugor för familjer med hundar och gäster i rullstol - så här finns något för alla. I de flesta stugorna finns det en balkong eller terrass och därmed kan ni alltid njuta av de vackra omgivningarna med sanddyner och barrträd. Med hjälp av en 600 m. lång ramp är det också möjligt för rullstolsburna och familjer med barnvagn eller sittvagn att ta en tur till stranden.

Bornholm är den soligaste platsen i Danmark. Och därför, utnyttjar många semesterfirare möjligheten, att här idka utomhusaktiviteter under bar himmel. Golfare kan spela på den närliggande 18-håls banan. Cykel- entusiaster kan cykla på det vitt sprida nätet av cykelvägar. Om ni älskar skog och strand, är semester-området Dueodde det helt rätta för er. Sportfiskare kan kasta ut linan såväl i havet som i områdets floder och sjöar.

Ta en tur till Nexø. Här finns det en pittoresk hamn och många mysiga kaféer. Besök fjärilsparken och njut av den tropiska atmosfären med små vattenfall och massor av färgglada fjärilar. Ni kan se på fler än 1000 olika fjärilar mellan papegojorna och de tropiska växterna.

Hyr en semesterstuga i byn Dueodde Ferieby och använd er av de gemensamma poolerna

Hyr en semesterstuga i byn Dueodde Ferieby och använd er av de gemensamma poolerna

Tillbringa er semester i Dueodde Ferieby. Byn är mycket attraktiv på grund av dess perfekta läge. På sydspetsen av Bornholm finns ett stort antal enskilda stugor, som ligger direkt i dynerna, omgivna av barrskog och bara några minuters promenad från stranden. För många familjer, är Dueodde Ferieby det bästa valet på grund av stugornas läge, direkt i den vackra Bornholmska naturen. Dueodde är också perfekt för vattensports- entusiaster, som här finner näst intill perfekta förhållanden för vindsurfing.

En av fördelarna med semesterbyn är möjligheten att använda den gemensamma poolen. Det finns också en extra pool för barn. Dessutom är det gratis tillgång till ett allrum med pingisbord. Området erbjuder också en lekplats för små barn. I byn kan ni hyra cyklar för hela familjen. Och med det välutbyggda nätet av cykelvägar kan ni tryggt och säkert köra ut och utforska ön på cykel.

Kör igenom Bornholm unika landskap och pausa på vägen för att lära känna omgivningen bättre. Besök t.ex. fyren Dueodde Fyr. Det vita tornet byggdes 1962 och är 47 meter hög. Därmed är det en av Skandinaviens högsta fyrar. Gå upp i tornet och njut av den fantastiska utsikten över Östersjön. Här och där kan ni också se en av öns karaktäristiska, vitkalkade rundkyrkor. De historiska byggnaderna är mer än 800 år gamla och har fungerat som mycket mer än kyrkor. De har även använts som förrådskammare och som försvar. De fyra mest kända kyrkorna är Østerlars - den största av de fyra och Olsker - den högsta och mest eleganta. Rund kyrkan i Nylars har ett antal mycket väl bevarade kalkmålningar. Och rundkyrkan i Nyker, som är den minsta av de fyra, innehåller fresker från flera epoker i konsthistorien.

Aktiva semesterupplevelser på Bornholm

Sømarken er det perfekte utgangspunktet for turer rundt på Bornholm

Sømarken er det perfekte utgangspunktet for turer rundt på Bornholm

Sömarken är ett populärt semesterområde på den sydöstra delen av Bornholm. Här finns ett stort utbud av olika stugor. Välj ut den helt rätta stugan för er och se fram emot er semester i denna unika del av Danmark.

Den långa sandstranden vid Sømarken består av grov sand. Vattnet blir snabbt djupt, så därför är den här stranden mest lämplig för familjer med äldre barn. I vattnet finns det många stora stenar, som barnen hoppar från med stor glädje. Stranden delar sig i Østre Sømark och Vestre Sømark och i Østre Sømark finns det ett litet fiskeläge med rökeri och restaurang.

Runt Sømarken finns öns bästa fiskeplatser. Raghammer, Holster Odde, Stenodde och Sommerodde är några av favoritdestinationerna för sportfiskare. Om ni har tur, lyckas ni kanske fånga en havsöring, som kan väga flera kilo. Men öring är svår att fånga, eftersom de ofta kämpar tillbaka. Oavsett om ni fångar en öring eller inte, blir alla, som kastar ut fiskelinan, belönade med en oförglömlig sportfiskeupplevelse.

För att utforska ön vidare, kan en cykeltur rekommenderas. Även den erfarne cyklisten kan få en rejäl utmaning, genom att ta den 11 mil långa cykelbanan som tar er hela vägen runt Bornholm.

Nöjesparken Joboland ligger i Svaneke, ca 20 km från Sømarken. Här kan ni utnyttja en äventyrslekplats med hoppborg och besöka en minidjurpark med många djur, bl.a. åsnor, marsvin, apor och påfåglar. Många familjer söker sig även in i vattenlandet, som är ett paradis för alla som är som fiskar i vattnet. Prova de många olika vattenrutschbanorna och hitta er favorit. I barnpoolen är vattnet alltid varmt och allt är gjort av mjuka, barnvänliga material. Här kan även de yngsta driva runt i en av badringarna eller prova en av de små rutschkanorna.

Semester i Sandkås - upplev Bornholm och åk på nya, spännande utflykter

Semester i Sandkås - upplev Bornholm och åk på nya, spännande utflykter

Letar ni efter en semesterstuga på Bornholm? Prova på att ta er sommarsemester i Sandkås. Området ligger på den norra delen av ön. Här hittar ni många fantastiska stugor i mycket natursköna omgivningar. Det är kort avstånd till stranden från de flesta stugorna. Stranden är uppdelad i flera sektioner, som var och en avgränsas av vackra klippor. Klipporna förvandlar stranden till ett unikt och imponerande landskap.

Här är inte havet det enda alternativet för avkylning. Strax norr om Sandkås och sydväst om Hammershus ligger Opalsjön. Sjön ligger i ett före detta stenbrott, och på sommaren utnyttjar många semesterfirare möjligheten till att ta ett svalkande dopp här. Och här finns också en spännande aktivitet: Danmarks längsta linbana på 293 meter. Först får de modiga en klättersele på sig, och sedan blir de fästade till banans två linor. Efter en kort instruktion kan man ta sig över klippkanten - och då går det fort. Ni kan nå en toppfart på 70 km/t och ni landar i det kalla vattnet med en hastighet av 40 km/t. Denna attraktion är en succé bland både barn och vuxna. Här får ni garanterat en del andra upplevelser än på en vanlig dag på stranden.

Om ni letar efter idéer för utflykter lite utöver det vanliga, så kan ni kanske även besöka travbanan Bornholms Brandpark i Åkirkeby. Satsa på er favorit och låt er ryckas med av stämningen. En upplevelse ni inte får missa.

Besök också Hammershus slottsruin. Borgen byggdes omkring år 1200 av kung Valdemar Sejr och har under årens lopp använts för olika ändamål. Under 500 år har det fungerat som fästning, magasin, fängelse och administrativt säte för Bornholm. På grund av de olika användningsområdena har slottet regelbundet byggts om och till. Till slut övergavs borgen och förföll. År 1822 blev ruinen fridlyst och 1885 började en omfattande restaurering av borgen. Tack vare restaureringen kan ni idag beundra resterna av det imponerande byggnadsverket.

Andra utflyktsmål på Bornholm

  • Åkirkeby: Alldeles i närheten av Åkirkeby ligger Ekkodalen. Med en längd på 12 km är Ekkodalen den största och längsta sprickan på ön. Utforska de vackra omgivningarna i naturen, lyssna på ert eget eko genljuda från klipporna och se vilka spår, som glaciärerna från den senaste istiden, har lämnat efter sig i dalen.
  • Balka: Den långa, vita stranden och det grunda vattnet gör Balka populär - särskilt bland familjer med småbarn. Eftersom området bara ligger 3 km söder om Nexø, kan ni via stranden enkelt och bekvämt ta er till en större stad, med butiker, restauranger och en mysig hamn.
  • Hasle: Söder om hamnen i den lilla staden Hasle, röks sill fortfarande enligt de gamla metoderna med fuktigt alspån. Ett av rökerierna fungerar idag som museums- rökeri och här kan ni se en utställning om sillrökeriernas historia på Bornholm.
  • Sandvig: Nära den norra spetsen av Bornholm ligger det lilla samhället Sandvig. Direkt vid kusten och bara en kort promenad från Sandvig, hittar ni ruinerna av Salomons kapell från 1300-talet. Med Östersjön i bakgrunden bildar ruinerna ett otroligt vackert och romantiskt blickfång.