Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Årsdale

Det gamla idylliska fiskeläget Årsdale bjuder på äkta bornholmsk atmosfär med fiskebåtar, rökerier och klippkuster.

Det mysiga, lugna och oförstörda fiskeläget är beläget vid Östersjön på Bornholms klippiga kust. Årsdale bjuder bl.a. på en aktiv fiskehamn med fiskebåtar och fritidsbåtar, en gammal stadsdel som man menar stammar ända från 1409, med smala gator, låga charmiga och välskötta hus, tre aktiva rökerier; Hjorts Røgeri, Kowsky's røgeri och Årsdale Silderøgeri, som erbjuder nyrökta specialiteter året om, samt Årsdale Mølle från 1877, som fortfarande är i funktion och som mal mjöl med vindens kraft.
Det finns flera matställen, konsthantverkare och bildkonstnärer i Årsdale och i Svaneke, Danmarks minsta, östligaste och mest idylliska handelsstad som ligger 3 km norr om Årsdale, hittar ni bl.a. bra inköpsmöjligheter.

- Årsdale

Byns kännetecken är den gamla holländska Årsdale Mølle, som är öppen för allmänheten och fortfarande mal mjöl enligt de gamla traditionella metoderna.
Årsdale Mølle Stensliberi ligger i ett gammalt packhus bredvid kvarnen och här kan ni se hur sandsten och granit omvandlas till blanka smycken, ur, lampor osv.
Besök Svaneke som är en vacker hamnby med välbevarade korsvirkeshus, gamla köpmansgårdar, frodiga trädgårdar, rökerier, keramikverkstäder, glashyttor, gallerier, ett karamellkokeri samt många butiker och mysiga matställen. Det kan köpas färsk fisk i hamnen varje dag.
JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med bl.a. vattenland, en enastående blomsterprakt och många attraktioner.
I Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland vid Nexø kan ni uppleva blommor, växter, härliga dofter, fåglar och minst 1 000 färgsprakande fjärilar, som flyger fritt omkring, i ett stort tropiskt glashus (6 km).