Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Östermarie

Historiskt intressant semesterort belägen mellan Bornholms mest populära stränder

Østermarie, en liten stad i den östra delen av Bornholm, 10 km sydost om Gudhjem, är en trevlig plats, där vägen från Rønne korsar vägarna till Østerlars, Gudhjem och Svaneke. Ni bor således mycket centralt på ön, och där finns de mest populära och härligaste stränderna på Bornholm, Balka och Dueodde, inom en radie av 20 km.
En semester i Østermarie är en trevlig upplevelse - för hela familjen. Här har ni chansen för att tillbringa härliga dagar på stranden, leka i sanden, dåsa eller bada, men ni kan också gå på upptäcktsfärd runt om öns olika sevärdheter.
Kombinera er utflykt med en cykeltur, för även med barn kommer ni snabbt i mål på de 250 km cykelvägarna, varav de flesta är bilfria. Också för sportfiskare finns det många möjligheter och om ni spelar golf, kan ni komma fram till en golfbana efter 15 km.

- Östermarie

Från Østermaries ursprungliga kyrka, som härstammar från första delen av 1100-talet, har absid, kor, den södra väggen och vapenhusets västra vägg bevarats. Ruinen är fridlyst.
I Østermarie finns dessutom Bornholms Modeljernbanemuseum.
Bara ca. 7 km från er sommarstuga ligger natur- och nöjesparken Joboland Brændesgårdshaven med bl. a roddbåtar, linbana, klätterställningar, minigolf, bowling, träbilar, apor, getter och ett stort vattenland.
Bornholms kännemärke är de vitkalkade rundkyrkorna, som är mer än 800 år gamla, De mest kända av dessa kyrkor, som också användes som skyddsrum och som lager av förråd, är Østerlars (7 km), Olsker i Allinge, Nylars i Aakirkeby och Nyker ved Rønne
Bornholms Kunstmuseum, som ligger precis intill de fantastiska klipporna, Helligdomsklipperne, är även det värt ett besök (10 km).