Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Sandvig

Sandvig är ett litet fiskeläge vid Östersjön, på Bornholms norra spets, och nära ruinen Hammershus.

Den mysiga byn är vackert belägen i Sandvigbugten och präglas av gamla välbevarade korsvirkeshus, stengärden och en stämningsfull liten hamn. Här hittar ni många små gallerier, en härlig strandpromenad och nästan sydländsk atmosfär. I Sandvig finns det något för alla, oavsett om ni vill bada, fiska, koppla av, få kulturella upplevelser eller utforska den allsidiga naturen med den spektakulära klippkusten.
Slingrande vägar tar er upp till Hammerodde Fyr, varifrån ni i klart väder kan se den svenska kusten.
Det finns bra inköpsmöjligheter och matställen i Sandvig.

- Sandvig

Den vackert belägna borgruinen Hammershus är Bornholms mest besökta attraktion. Borgen övergavs omkring år 1745 och började förfalla efter detta. Idag är ruinerna ett fridlyst minnesmärke och en sevärdhet i särklass (2 km).
Sandvig Batterierne ligger nära Sandvig Havn och var en del av Hammershus försvar.
Upplev ett karaktäristiskt bornholmskt rökeri, Nordbornholms Røgeri i Allinge, där det röks fisk enligt traditionell metod i öppna skorstenar och läckra rökta produkter framställs (3 km).
I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan ni se hur granit bearbetas och följa utvecklingen av detta hantverk genom tiderna (3 km).
Många konsthantverkare bor på ön och på flera ställen är det möjligt att besöka bildhuggare, glasblåsare, keramiker och målare.