Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Svaneke

Den idylliska Svaneke är Danmarks minsta och östligaste handelsstad.

Svaneke är en harmonisk och vacker hamnstad med välbevarade korsvirkeshus, gamla köpmansgårdar, stengärden, frodiga trädgårdar, rökerier, keramikverkstäder, glashyttor, ett karamellkokeri samt många butiker och mysiga matställen. Det kan köpas färsk fisk i hamnen varje dag. Det härskar en nästan sydländsk stämning i staden. Branta klippartier reser sig upp från hamnen och högt över Svaneke står två väderkvarnar, bl.a. 'Stubmøllen' från 1634, som är Danmarks äldsta.

- Svaneke

Besök Svaneke Bolcher, som är belägen i en 200 år gammal köpmansegendom på torget, och upplev produktionen.
JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke är ett f d lantbruk som nu är en populär natur- och nöjespark med bl.a. vattenland, en enastående blomsterprakt och många attraktioner.
I Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland vid Nexø kan ni uppleva blommor, växter, härliga dofter, fåglar och minst 1 000 färgsprakande fjärilar, som flyger fritt omkring, i ett stort tropiskt glashus (9 km).
Melstedgård söder om Gudhjem är ett levande lantbruksmuseum med hus, åkrar och stall (11 km).
De karaktäristiska, vitkalkade rundkyrkorna är Bornholms kännetecken. Upplev de över 800 år gamla kyrkorna som har tjänat som försvar, som förråd och som kyrkobyggnad. De mest kända är: Østerlars, Olsker, Nylars och Nyker.