Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Vang

Det idylliska fiskeläget Vang ligger vid Bornholms nordvästkust, direkt ut mot Östersjön.

Den lilla byn Vang är nästan gömd vid foten av en stor kusthöjd. Vang är känd för sin mysiga och lugna hamn och sin gamla vattenkvarn från början av förra århundradet, som nu är vackert restaurerad. De många små stenbrotten i området vittnar om att Vang är ett gammalt centrum för stenbrytning.
Från Vang går det en skön naturstig längs klipporna till Jons Kapel, som är ett barskt klipp-parti och vidare till Nordeuropas största borgruin Hammershus.
De närmaste större städerna med inköpsmöjligheter och matställen är Allinge och Hasle.

- Vang

Följer ni kuststigen söderut kommer ni till de två romantiska fiskelägena Helligpeder och Teglkås.
Den vackert belägna borgruinen Hammershus är Bornholms mest besökta attraktion. Borgen övergavs omkring år 1745 och började förfalla efter detta. Idag är ruinerna ett fridlyst minnesmärke och en sevärdhet i särklass (7 km).
Besök den mysiga byn Sandvig som är vackert belägen i Sandvigbugten och som präglas av gamla, välbevarade korsvirkeshus, stengärden och en stämningsfull, liten hamn (8 km).
I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan ni se hur granit bearbetas och följa utvecklingen av detta hantverk genom tiderna (8 km).
Ett av Bornholms karaktäristiska rökerier är Hasle Silderøgeri, som är ett känt museirökeri, där det fortfarande röks fisk enligt traditionell metod i öppna skorstenar (9 km).
Många konsthantverkare bor på ön och på flera ställen är det möjligt att besöka bildhuggare, glasblåsare, keramiker och målare.