Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Här kan ni hyra de vackraste semesterstugorna på Själland.

Välj och boka er semesterstuga på Själland här. Läs mer om denna intressanta region. Oavsett om det är i det mondäna Tisvildeleje i Hornbæk, Gilleleje eller Dronningmølle, har vi den helt perfekta stugan för er semester i Danmark.

Tisvildeleje – en livlig semesterort.

Tisvildeleje – en livlig semesterort.

Tisvildeleje ligger i hjärtat av Tibirke i det fridlysta naturområdet Tibirke Bakker på den nordliga delen av Själland, som är ett populärt stugområde, som har mycket att erbjuda. Här finns det en vacker sandstrand, flera inbjudande restauranger, affärer och glasskiosker. Om ni gärna vill göra en bra affär, är ett besök på loppmarknaden som hålls varje lördag under sommaren, ett måste. Under sommarhalvåret finns det också diverse kulturella evenemang och festligheter, allt från Sankt Hans fest (midsommarfirande) med fackeltåg och eldar på stranden till drakfestival och olika konserter.

Området är också rikt på naturupplevelser. Inte långt från Tisvildeleje ligger den största sjön, Arresø, som ni kan köra runt om på cykel. Det finns även fina vandringsleder längs med sjön. Området är rikt på skogar och naturligtvis pittoreska kustremsor och badstränder. Såväl sportfiskare som vind- och kitesurfare kan röra sig fritt. Det finns också många golfbanor i området. Troldeskoven med sina bisarra, förkrympta träd hör till Tisvilde Hegn och är helt förtrollande.

Besök kyrkan i Tibirke, som har byggts upp på en gammal, hednisk offer plats, eller Helene källa, vars vatten enligt legenden kan bota sjukdomar. Ni kan använda er semesterstuga som utgångspunkt för utflykter till det övriga Själland. 19 km från stugan ligger det gamla fiskeläget Gilleleje med en trevlig hamn och en pittoresk, gammal stadsdel. Om ni är intresserad av konst, kan ni besöka Louisiana i Humlebæk, som är ett museum för modern konst. På Nordsjälland finns det flera imponerande slott. Ni bör naturligtvis också ta en tur till Köpenhamn under er semester. Huvudstaden ligger bara 60 km från Tisvildeleje och erbjuder många andra attraktioner än Tivoli och Den lille Havfrue.

Hornbæk är en modern semesterort, som ligger idealiskt till för utflykter till Köpenhamn

Hornbæk är en modern semesterort, som ligger idealiskt till för utflykter till Köpenhamn

Hornbæk är Köpenhamnarnas populäraste utflykts- och semesterort och kan nås på mindre än en timme med bil. Därför finns det ett rikt kultur- och affärsliv här. Massor med wellness erbjudande och bra restauranger tävlar om att skämma bort er på semestern. Här finns det konstutställningar och museer. Ortens huvudattraktion är och förblir den fantastiska sandstranden med sanddyner och grunt vatten och den charmiga småbåtshamnen.

Här har ni möjlighet att hyra båtar, om ni inte bara vill fiska vid kusten eller i Put & Take sjöar. På stranden kan ni spela beachvolleyboll eller vindsurfa. Den kuperade terrängen i området präglas av skogar och marker samt sjöar, vilket är typiskt för de danska öarna i Östersjön. Ni kan hyra cyklar eller hästar i Hornbæk med omnejd och njuta av naturen på hästryggen. Om det skall vara lite mindre ansträngande, kan ni ta en åktur med häst och vagn eller åka med veterantåget. Spelare ni golf, finns det ett antal utmärkta golfbanor i regionen att välja mellan.

Med er semesterstuga som utgångspunkt, kan ni åka på utflykt, inte bara till Köpenhamn, men också till Helsingör och besöka Skåne i Sverige. Det magnifika renässansslottet Kronborg, som är känt från dramat "Hamlet" ligger i Helsingör, bara 12 km från Hornbæk. Härifrån kan ni åka med färjan till Helsingborg.

Det charmiga, gamla fiskeläget Gilleleje är också värt ett besök.
Om ni har semester med barn, bör ni också besöka Bonbonland. När entréavgiften är betald, är alla attraktionerna gratis. Men Tivoli i Köpenhamn är också en mycket stor upplevelse för både stora och små. Hornbæk med många utvecklingsmöjligheter är en idealisk semesterort för alla åldersgrupper.

Semester på Själlands nordligaste punkt: Gilleleje

Semester på Själlands nordligaste punkt: Gilleleje

Gilleleje har ett vackert läge på Själland nordligaste punkt, omgiven av skogar, ljung-klädda kullar, färgglada fält och naturligtvis havet, dels med branta sluttningar och dels med härliga sandstränder.

Gilleleje var en gång en litet fiskeläge och har behållit många av sina pittoreska gator och gamla hus. Till dags dato, är Gilleleje hamn Själlands största fiskehamn. Här är det alltid fullt av liv. Och det finns ett rökeri och möjlighet att köpa färsk fisk i en av fiskaffärerna eller direkt från fiskebåten. Samtidigt är Gilleleje idag ett modernt turist- och kommersiellt centrum med bra inköpsmöjligheter och många restauranger. Stranden i Gilleleje är en sandstrand med grunt, lugnt vatten och en badbrygga. Förutom bad, finns det gott om möjligheter till sportfiske, promenader, cykling och tennis. Dessutom är mountainbikecyklister välkomna i de närliggande skogsområdena Gribskov och Tisvilde Hegn.

I Dronningmølle, inte långt från Gilleleje, är Rudolph Tegner Museet med imponerande skulpturer gjorda av denna skulptör. Museet ställer ut mer än 100 av konstnärens verk. Kyrkan i Gilleleje härstammar från 1538 och är omgiven av en gammal kyrkogård. Ca 2 km längre bort kan ni se den medeltida slottsruinen Søborg slott. Om ni kör lite längre kan ni besöka det imponerande slottet Kronborg, som är känd från skådespelet Hamlet, eller Drottningens slott Fredensborg. Naturligtvis är en stuga här också en idealisk utgångspunkt för utflykter till det härliga Köpenhamn, där bland annat Tivoli, Glyptoteket och Strøget väntar er.

Dronningmølle, en livlig semesterort på Nordsjälland

Dronningmølle, en livlig semesterort på Nordsjälland

Dronningmölle ligger mitt emellan de två turistorterna Gilleleje och Hornbæk vid Själlands nordkust. Stugområdet har ca 1500 stugor och det finns därför gott om liv under sommaren. Till skillnad från många andra turistorter i Danmark, är Dronningmølle en järnvägsknut och har därför mycket bra trafikförbindelser. Det finns t.ex. en bra anslutning till Helsingör, där ni kan besöka det berömda renässansslottet Kronborg. Från Helsingör kommer man också lätt till Köpenhamn och Helsingborg i Sverige och Dronningmølle är därför passande för en semester utan bil. I staden finns restauranger och inköpsmöjligheter, en minigolfbana och en bred sandstrand med grunt vatten.

På sommaren är stranden övervakad och det finns toaletter och en lång ramp på stranden, vilket gör det lättare att komma fram med barnvagnar, rullstolar och liknande. Söder om Dronningmølle ligger det fridlysta området "Ryssland Bakker", vars ljungklädda kullar lämpar sig utmärkt väl för vandring. De övriga områdena är också rika på skogar, kullar och sjöar och är också perfekta för vandring och cykelturer. Fem kilometer från Dronningmølle, ligger den medeltida slottsruinen Søborg. Besök även Esrum Kloster med dess apotek och den vackra klosterträdgården vid sjön Esrum. Dronningmølle är centralt beläget, om ni vill ta en tur till det vackra Nordsjälland, där ni hittar allt från slott till golfbanor och sommarland till fiskesjöar - här finns allt, som ett semesterhjärta kan önska sig.

Dronningmølle är perfekt för er, som vill ha en semester i en stuga i vackra, lantliga omgivningar, men ändå vill ha möjlighet till att kunna njuta av attraktionerna i Köpenhamn och de mondäna semesterorterna på Nordsjälland.

Andra härliga semesterorter i region Själland

  • Nykøbing Sjælland är en trevlig stad i Odsherred, Själlands nordvästligaste punkt. Semesterstugeområdet ligger utanför staden vid småbåtshamnen vid fjorden.
  • Højby Lyng ligger på västra Själland och är den rätta platsen för att ha en aktiv semester i naturen.
  • Ordrup på västra Själland är en idealisk plats för sportfiskare och andra naturälskare. Ordrup är omgiven av skog och vatten och här finns det fina möjligheter till bad, surfing, dykning och segling.