Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Enastående Jylland vid Östersjön – Semester i stuga i Danmark

Här hittar ni information om semestern på Jylland (Östersjön). Läs mer om städerna Gråsten, Hejlsminde och Juelsminde. Hitta den stuga, som passar er bäst, i populära områden som Binderup eller Skovmose.

Binderup - den perfekta semesterorten för hela familjen

Binderup - den perfekta semesterorten för hela familjen

Binderup ligger precis vid Lilla Bält mellan ängar, skogar och stränder och med utsikt mot Lilla Bält och ön Fyn och lämpar sig därför särskilt väl för semester med barn.

Stugområde ligger bara 10 km från Kolding stad med sina många affärer och sevärdheter. Särskilt Koldinghus, ett medeltida kungaslott, som idag används som museum, är värt ett besök. En regnig dag kan både barn och vuxna åka till Slotssjöbadet och stoja runt i vattnet.

Binderups läge på den sydöstra delen av Jylland är också perfekt för dagsutflykter till LEGOLAND eller Lejonparken Givskud, en kombinerad djur- och safaripark, där ni kan uppleva djuren på nära håll.

I naturområden Skamlingsbanken och Stendrup skogarna finns det stora lövskogar med markerade cykel- och vandringsleder och därifrån kan ni se historiska gravhögar och vallar. Här på Jyllands östkust är avstånden är små: I närheten av Binderup finns den barnvänliga sandstranden Bjert Strand med strandpromenad och en lång brygga. I Fredericia lockar Madsby Lekpark med fri entré. Men det finns också många möjligheter för sportfiskare och vindsurfare i Binderup med omnejd. Det finns totalt 9 golfbanor på denna del av Jylland.

Ta färjan och besök de små öarna Bogø, Brandsø, Barsø och eller honungskakstaden Christiansfeld. Binderup är lämpar sig särskilt väl som utgångspunkt för utflykter till resten av Jylland och Fyn på grund av sitt centrala läge.

I Binderup med omnejd kan ni hyra semesterstugor på veckobasis eller till en Mini semester.

Upplev Danmark i den vänliga hamnstaden Juelsminde

Upplev Danmark i den vänliga hamnstaden Juelsminde

Den mysiga lilla staden Juelsminde är omgiven av ett pittoreskt, kuperat landskap och ligger på en halvö i Kattegatt. Läget mellan de större städerna Horsens och Vejle och stadens restauranger och butiker inte långt från marinan, inbjuder till en vistelse. De flesta stränderna i området är mycket barnvänliga med sina lugna och grunda vatten och de blir regelbundet tilldelade Blå flagga på grund av den goda vattenkvaliteten. I Juelsminde, bara några få meter från småbåtshamnen, ligger den största och livligaste stranden. Och vid Julesmindes kust finns d et goda förutsättningar för vindsurfare. Spelare ni golf, är ni hjärtligt välkomna till 18-hålsbanan på Juelsminde Golfklubb. Från Juelsminde går det att följa med på havsfiske och vid kusten och de många sjöarna i området finns det också fina möjligheter för sportfiskare.

I Juelsminde med omnejd finns det många anlagda vandringsleder. Besök slottsparken vid herrgården Pålsgård, gå på picknick vid den pittoreska sjön Teglværksøen eller titta på en av de många gamla väderkvarnarna. På friluftsmuseet i Glud kan få en ännu bättre bild av livet på landsbygden under de senaste 300 åren. Ni kan också ta en båttur till ön Hjarnø med dess fågelreservat. I städerna Vejle och Horsens kan ni besöka köpcentra, museer och simhallar och i Horsens, ett av Jyllands kulturella center, finns det en lång gågata. Ni får en oförglömlig upplevelse i Lejonparken Givskud där ni kan köra i egen bil mellan de vilda djuren.

Fritidslägenheterna och semesterstugorna i och runt omkring Juelsminde är rätta valet om ni letar efter nöje och rekreation.

Hejlsminde - en badort för avkoppling

Hejlsminde - en badort för avkoppling

Det tidigare fiskeläget Hejlsminde består idag huvudsakligen av ett badhotell, stugor och en liten småbåtshamn. Badstranden vid Hejlsminde är lugn och barnvänlig och har en offentlig beachvolley bana.
Det finns också ett badland för hela familjen, en tennisbana och en minigolfbana.
Men Hejlsmindes största attraktionen är naturen; fågelreservatet Hejlsminde Nor och hög det högt belägna skogsområdet Skamlingsbanken, varifrån man har en spektakulär utsikt över Fyn, perfekt för promenader och cykling. Här hittar ni många markerade vandringsleder och området präglas av kullar och djupa raviner.

För vatten sportentusiaster finns det gott om möjligheter för vindsurfing, kajakpaddling, segling och naturligtvis sportfiske. Förutom kustfisket kan ni också prova lyckan i fiskrika åarna, i vattendragen och de många Put & Take sjöarna i området.

Endast ca 9 km från Hejlsminde ligger den lilla staden Christiansfeld. Men besök absolut även Kolding med det 700 år gamla Koldinghus, som idag används som museum. Koldings livliga centrum med en modern storstads restauranger, kaféer, museer, musik- och nattliv och utmärkta shoppingmöjligheter, bjuder också på många grönområden som oaser. Kolding med den vackra Slottssjön och de historiska gatorna och gamla marknader ligger bara ca 18 km från stugan. Ännu närmare är Haderslev, som liksom Kolding har en intressant historia. Båda städerna har simhall och golfbana.

Hejlsminde är en idealisk utgångspunkt för utflykter i hela den sydöstra delen av Jylland. Besök LEGOLAND eller upplev den dansk-tyska historien på Sønderjylland / norra Schleswig.
I Hejlsminde kan ni vara säker på en avkopplande semester i en av de vackraste regionerna i Danmark.

Drottningar och historia - semester i Gråsten

Drottningar och historia - semester i Gråsten

Gråsten ligger idylliskt vid Flensburg Fjord och är en typisk dansk landsortsstad och även en semesterort. Här ligger Gråsten slott, den kungliga familjens sommarresidens. Den bortgångna drottningmodern, Drottning Ingrid, älskade och präglade detta slott och dess omgivningar och ännu idag, samlas hela kungafamiljen varje år under sommaren på Gråsten. Slottsträdgården i engelsk stil är öppen för allmänheten.

Från stugorna och fritidslägenheterna i närheten av småbåtshamnen kan ni nå Gråsten centrum till fots. Här finns livsmedelsbutiker och flera restauranger och simhall, beachvolleybanor och lekplatser i närheten av småbåtshamnen.

Vare sig ni reser med eller utan barn, bjuder Gråsten på ett brett utbud av utflyktsmöjligheter. Det historiska centret Dybbøl Banke är ett måste. Dybbøl Banke var skådeplatsen för slaget 1864 och det som inget annat, har påverkat Sønderjyllands historia. Ett annat mörkt kapitel i den dansk-tyska historien blir åskådliggjort i Frøslevlägren.

Närheten till gränsen märks överallt. Sønderborg och Flensburg har internationell prägel och många boende i området talar flytande tyska och danska.

Gå på utflykt till upplevelsecentret Danfoss Universe på ön Als. Här kan blivande vetenskapsmän i alla åldrar experimentera och lära sig något medan de leker. Ni kommer att bli förvånad över, hur roligt det är att lära sig naturvetenskap.

Aabenraa, med Danmarks längsta gågata, och Sønderborg är mer än värt ett besök. I båda städerna finns härliga sandstränder, men den lilla och barnvänliga badstranden i Alnor ligger i närheten av ett stugområde.

Gråsten ligger trafikmässigt väl till och är därför en bra utgångspunkt för utflykter i hela regionen som t.ex. vikingastaden Jels, storstäderna Kolding och Flensburg och naturligtvis LEGOLAND.

Men det finns också mycket att se i närområdet, som t.ex. Pappersmuseet i Gråsten, det gamla tegelverket Cathrinesminde eller ljusstöperiet Krusmølle i Aabenraa.

Andra semesterområden på Jyllands östkust

  • Skovmose är ett stugområde i närheten av Sønderborg. Stranden i Skovmose anses vara den bästa badstranden på ön Als.
  • Hvidbjerg är ett stugområde med en bra sandstrand på den södra delen av Vejle Fjord.
  • Kelstrup är ett familjevänligt, lugnt stugområde söder om Haderslev. Här finns det perfekta förhållanden för sportfiskare.
  • Vesterlund är en liten stad i inlandet. Den är särskilt populär på grund av de goda förutsättningarna för sportfiske.