Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Andkær Vig

Andkær Vig är ett litet idylliskt semesterområde vid Vejle Fjords sydkust, några få km från Vejle.

Sträckningen längs Vejle Fjord växlar mellan kuperade områden med skog, och fridlysta ängsarealer. Grupper av mysiga sommarstugeområden ligger längs kusten, och området vid Andkær Vig är ett av de vackraste och trivsammaste. Andkær Vig är avskärmad mot öster av landtungan Holster Hage och omgiven av härlig natur med skog. Längs kusten finns flera bra badstränder. Belägenheten nära Vejle (12 km) och Fredericia (20 km) ger bra möjligheter till inköp.

- Andkær Vig

Den fridlysta Børkop Vandmølle ligger idylliskt i natursköna omgivningar och är bl.a. rikskänd för den gourmetrestaurang som inrättats på platsen. Vattenkvarnen är fortfarande i drift några timmar i veckan och det säljs nymalet mjöl och gryn på platsen.
Här finns också ett lokalhistoriskt museum, som omfattar lantbruksredskap och hantverksredskap från förr i tiden (7 km).
Nebbegård vid Rands Fjord är en av traktens gamla herrgårdar med egen vall från Valdemar Atterdags tid omkring 1348 (10 km).
Vejle är en vacker och trevlig handelsstad med många spännande butiker, bra matställen och kulturella erbjudanden. Vejles kännetecken är en vit väderkvarn från 1846. Besök ev. den Smidtske Gård (1799) som i dag fungerar som bymuseum, butik och pub (12 km).