Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Graasten

Ha semester i historiska och mycket natursköna omgivningar i Sønderjylland

Gråsten är belägen 15 km väster om Sønderborg, och 16 km från den dansk-tyska gränsen. Här hittar ni det vackra vita Gråsten Slott där ni kan uppleva Livgardets vaktavlösning och som då och då bebos av drottningen, den härliga tillhörande slottsträdgården som kan besökas när slottet är obebott, en mysig bymiljö, en charmig småbåtshamn, många spår från forntiden samt de idylliska Gråsten Skove. Området kring Gråsten är rikt på såväl historiska sevärdheter som nöjen för hela familjen. Upplev t ex den traditionella ringridningen som just detta område är så känt för.

- Graasten

Gråsten Slott och slottsträdgård från 1759 är omgivet av vacker natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården som är formgivna av Dronning Ingrid, är öppna för allmänheten.
Rinkenæs Gl. Kyrka, som byggdes 1158 i romansk stil är en av de äldsta kyrkorna i Danmark. Kyrkmurarna och kyrkogården med de många minnesstenarna vittnar om de många krig som har utspelat sig här (4 km).
Cathrinesminde Teglværksmuseum på Broager är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum (7 km).
Dybbøl Mølle från 1744 låg tidigare mitt i ett militärområde och är idag inrättat med bilder och minnen från slagfältet. Besök samtidigt Historiecenter Dybbøl Banke med utställningar om slaget 1864 (11 km).
Besök Sønderborg med de mysiga kaféerna och restaurangerna, det livliga nattlivet, de många kulturerbjudandena och aktivitetsmöjligheterna, den vackra småbåtshamnen samt det imponerande barockslottet (15 km).