Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Löjt

Det idylliska Løjt ligger på den backiga halvön Løjt Land.

Semesterområdet ligger nära Aabenraa Fjord och bjuder på talrika aktiviteter för hela familjen. Ni kan köpa dagligvaror inom en radie av 3 km och nära semesterområdet kan en liten färja ta er till ön Barsø, där en krigisk hövding med namnet Bars huserade under vikingatiden. Området präglas av vacker, omväxlande natur, rena stränder och Aabenraa med många affärer, matställen, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter (10 km).

- Löjt

Besök ön Barsø, där de gamla grusvägarna och gårdarna har bevarats. Här är allt ännu mer gammaldags än på halvön Løjt. Njut också av den vackra utsikten från de många kullarna ut över fälten, de många gårdarna, landtungan Sønderballe Hoved, Genner Bugt och Løjt Land.
Det finns ett otal forntidsminnen i området. En av Danmarks bäst bevarade gravhögar, Myrpold, är vackert belägen mitt emot Skarrev (9 km), härifrån är det en storslagen utsikt över fjorden mot Als och Fyn. Då gravkammaren upptäcktes hittade man där gravgåvor och tio skellett. Ett par km öster härom ligger långdösen Tvekløft.
Besök Aabenraa, som bjuder på en mysig hamn, strand, en fin gågata med marknader, en gammal stadsdel samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (10 km).