Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Norsminde

Det härliga semesterområdet Norsminde, ligger alldeles intill Kysing Fjords utmynning i Århus Bugt och Kattegat.

Norsminde är känd för de många utgrävningar som gjorts längs fjorden och som har resulterat i betydelsefulla fynd från stenåldern. Men byn lockar också på grund av stranden, småbåtshamnen och den härliga fridfulla naturen som omger Norsminde. Njut av den mysiga atmosfären i byns lilla småbåtshamn och prova ev. den lokala fiskrestaurangen. Det finns dessutom värdshus och inköpsmöjligheter i byn.

- Norsminde

Trakten är rik på historiska sevärdheter, ni kan bl.a. uppleva kyrkor, kyrkoruiner, en gravhög med stenkistor, monument, minnesstenar och ruiner från vikingatiden.
Moesgård Museum på herrgården Moesgård rymmer arkeologiska samlingar från Danmark och Persiska Viken. Platsen är idylliskt belägen och omgiven av härlig skog, som leder ända ned till Århus Bugt (9 km).
Den Økologiske Have vid Odder är Nordens största ekologiska besöksträdgård. Hämta inspiration i den stora trädgården med temapark, djur, sädes- och blomsterfält (14 km).
Traktens historia kan följas på Odder Hembygdsmuseum, där ni bl.a. kan uppleva den fridlysta Odder Vand- og Dampmølle, ett bondehus från 1700-talet samt flera spännande utställningar (15 km).