Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Rinkenæs

Rinkenæs är vackert belägen vid Flensborg Fjord.

Semesterområdet vid Rinkenæs ligger nära Flensborg Fjord och bara 13 km från den tyska gränsen. Den sønderjylländska naturen, som omger Rinkenæs, präglas av romantiska skogar, äventyrliga slott och ovanliga aktiviteter, som t ex ringridning. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. De närmaste större städerna med sevärdheter och bra inköpsmöjligheter är Flensborg och Sønderborg, som båda ligger på ett avstånd av c:a 20 km.

- Rinkenæs

Rinkenæs Gl. Kyrka, som byggdes år 1158 i romansk stil, är en av de äldsta kyrkorna i Danmark. Kyrkmurarna och kyrkogården med de många minnesstenarna vittnar om de många krig som utspelats här.
Den största sevärdheten i semesterområdet är Gråsten Slott och den tillhörande slottsträdgården, som Dronning Ingrid med sitt intresse för trädgårdskonst har utformat (6 km). Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten.
Kyrkan i byn Broager har två torn och är utsmyckad med fresker från 12- och 1500-talet (11 km). På kyrkogården hittar ni många krigsgravar från 1864.
Tegelverket Cathrinesminde är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum (14 km).