Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Ry

Det natursköna Ry ligger på det mittjylländska höglandet och är omgivet av skogar och sjöar.

Ry ligger mitt i en vacker, oförstörd och kuperad natur, strax intill Silkeborg, Himmelbjerget, Gudenåen och Danmarks största skogsområde. Sjöarna Birksø, Knudsø, Rye Mølle Sø och Vessø omgier den trevliga staden, som har flera butiker och restauranger. Från Ry kan ni segla med världens äldsta, ännu aktiva hjulångare Hjejlen direkt till Himmelbjerget och åka med ett historiskt veterantåg i den vackra, mittjylländska naturen.
I Silkeborg, 20 km härifrån, kan ni shoppa på gågatan och besöka stadens många sevärdheter.
Ry är en trevlig semesterort för hela familjen - här finns det plats för aktiviteter, avkoppling och fördjupning.

- Ry

Ferskvandsmuseet i Ry är ett intressant natur- och kulturhistoriskt museum om livet runt sjöarna och åarna.
Se det 147 m höga Himmelbjerg - ett av områdets mest berömda och natursköna utflyktsmål. Himmelbjerget är beläget i ett skogsrikt område med bokskogar, kullar, dalar, sjöar och vandringsleder till både Ry och Silkeborg (9 km).
AQUA Ferskvands Akvarium är Danmarks enda och Nordeuropas största färskvattensakvarium (19 km).
Silkeborg Museum finns i Silkeborg Hovedgård - sta´ns äldsta byggnad. Museet är ett kulturhistoriskt museum med bl. a. en utställning från järnåldern, en antik glassamling och Tollundmanden - ett fynd i mossen från forntiden (20 km).
Silkeborg Kunstmuseum är vackert beläget nere vid Gudenåen och innehåller Asger Jorns samlingar och en samling med keramiska verk (20 km).
Kunstcentret Silkeborg Bad är omgivet av skog och sjö - här flyter natur, konst, skulpturer och flotta byggnader ihop till en vacker enhet (20 km).