Stugor-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Stugor för uthyrning Sottrupskov

Sottrupskov ligger vid Als Sund, 11 km från den mysiga staden Sønderborg.

Här kan ni tillbringa er semester mitt i härliga bokskogar och fruktplantager, bara några få meter från Als Sund. Upplev Sønderjyllands kulturarv och njut av de många minnesmärkena, de gamla kvarnarna och slotten samt urgamla gravkamrar. Sottrupskov är en idealisk semesterdestination för bl.a. fritidsfiskare, naturälskare, golfspelare och historieintresserade. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området och Sønderborg på Als bjuder på bra inköpsmöjligheter, matställen, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter.

- Sottrupskov

Semesterområdet är en kulturhistorisk och spännande trakt. I juni 1864 ägde här ett krig rum mellan Danmark och Preussen. Det vittnar bl.a. de många gravstenarna och minnesstenarna om. Dybbøl Mølle från 1744 låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet (8 km).
Besök Sønderborg med de mysiga kaféerna och restaurangerna, de många aktivitetsmöjligheterna och den vackra båthamnen (11 km). Det restaurerade Sønderborg Slott har bl.a. ett museum som belyser Sønderjyllands historia.
Gråsten Slott är omgivet av en vacker skog med en sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är tillgängliga för allmänheten (15 km).
I skogen Varnæs Tykke ligger stenen 'Kæmpestenen', som är omgiven av 93 randsten. I mitten kan ni uppleva en frilagd gravkammare (18 km).